Južnoafrikanci tvrde da su spremni za Mundijal 

logo_SP_futbal_2010_afrikaOrganizatori predstojećeg Svetskog fudbalskog prvenstva u Južnoj Africi ponosno su se danas, 100 dana pre početka turnira, proglasili spremnim za taj zadatak. 
-Kao Južnoafrikanci sreli smo se sa mnogo skepticizma, ali danas, kada slavimo ovaj dan, možemo da sa punim samopouzdanjem kažemo svetu da ćemo biti spremni – istakao je šef organizacionog komiteta Dani Džordan. 
Zamenik predsednika Južne Afrike Kgalema Motlante kazao je da su grubi radovi završeni, da je kamen temeljac postavljen i da je sada ostalo samo da se stanovnici njegove zemlje spreme da budu dobri domaćini Mundijala. 
Svečana ceremonija kojom je obeležen sve bliži početak turnira održana je u Durbanu, pošto će reprezentacija Južne Afrike sutra tamo igrati sa Namibijom. 
Južnoafrikanci su se, takođe, okupili i igrali u Johanesburgu, dok su u Kejptaunu pevali nacionalni himnu. 
Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) istakao je da ne sumnja da će se Južna Afrika pokazati kao dobar izbor za organizatora Svetskog prvenstva. 
-Sve ide prema planu. Afrika će biti domaćin Svetskog prvenstva i ne znam zašto neki ne žele da veruju u to? A tako je jednostavno verovati – zapitao se Blater. 

Povezana vest:  Živković: Oporavio sam se, vraćam se polako