FUDBALSKA-LOPTA

Fudbalska Evropa na sahrani Miljanića, dolazi i Ivica Osim

 

Fudbalska Evropa i svet oprostiće se sutra od legendarnog trenera Miljana Miljanića, pošto su dolazak na sahranu potvrdili predstavnici UEFA, FIFA, delegacija Reala, kao i brojni prijatelji iz nekadašnje SFRJ koje predvodi Ivica Osim.

Selektor reprezentacije Jugoslavije, koja je na šampionatu sveta u Italiji osvojila peto mesto nije bio u Srbiji još od 1992. godine, kada je zbog rata u Bosni i Hercegovini podneo ostavku na mesto trenera Partizana, ali doći će da oda počast legendarnom „Čiči“ od kojeg je učio trenerski zanat.

Povezana vest:  Ulaznice za susret Srbija - Albanija od 300 do 1.000 dinara

Kako je Tanjugu rečeno u Fudbalskom savezu Srbije dolazak na sahranu potvrdili su i Safet Sušić, Dušan Bajević i Faruk Hadžibegić, iz Hrvatske dolaze Slaven Zambata, Ante Pavlović i Ivica Grnja, iz Slovenije Rudi Zavrl, iz Crne Gore Dejan Savićević, očekuje se i delagacija iz Makedonije, ali i mnogih drugih zemalja.

Delegaciju Reala predvodiće Emilio Butragenjo i Amansio, kao predstavnik UEFA dolazi član Izvršnog komiteta Rumun Mirčea Sandu, dok je iz FIFA potvrđen dolazak, ali još nije poznato ime predstavniak Međunarodne fudbalske federacije. Miljanić je posle duge i teške bolesti preminuo u petak u Beogradu u 82. godini.

Povezana vest:  LIGA EVROPE,Zvezda odigrala nerešeno bez golova sa Bordoom

Komemoracija će se održati sutra od 12 časova u Skupštini Beograda, a sahrana od 14.30 u Aleji velikana na Novom grobolju u Beogradu.