PSŽ zbog nasilja udaljava svoje navijače sa gostovanja 

Psg_badgeFrancuski prvoligaš Pari Sen Žermen odlučio je da do daljeg ne nabavlja svojim navijačima karte za gostujuće utakmice, pošto je jedan od njih povređen pre meča fudbalskog prvenstva. 
Ovu meru najavio je danas predsednik pariskog kluba Roben Lepru. Navijač PSŽ-a teže je povređen proteklog vikenda u tuči rivalskih frakcija huligana pre utakmice sa Olimpikom iz Marselja, koju je domahci tim izgubio sa 3:0. 
Povređeni 38-godišnjak i dalje je u kritičnom stanju. 
-Slike čoveka koji u krvi leži na pragu Parka prinčeva ne izlaze mi iz glave poslednjih noći. Dostigli smo vrhunac nasilja…preuzimam svoj deo odgovornosti. Odluku sam doneo da bih se ponašao odgovorno i da bi svima bila garantovana bezbednost – rekao je Lepru. 
Prostorije navijača PSŽ-a biće zatvorene, a klub je rekao da se neće žaliti ako bude kažnjen igranjem utakmica bez publike. 
Predsednik francuske lige Frederik Tirije potpuno je podržao mere predsednika PSŽ-a. 
-Situacija koju su stvorili neodgovorni pojedinci postala je preozbiljna. Klub, liga i vlada moraju da urade sve da konačno prekine sve to, jer je katastrofalno i za budućnost pariskog kluba i za ugled francuskog fudbala – rekao je Tirije. 
Pre utakmice potukle su se huligani sa dve glavne navijačke tribine na Parku prinčeva. Posle sukoba uhapšen je jedan 30-godišnjak, ali je pušten u ponedeljak uveče i protiv njega nije podignuta optužnica jer nije bilo dovoljno dokaza. 
Ministarka sporta Rama Jade sastaće se u narednim danima sa funkcionerima PSŽ-a. Za sutra je ugovoren sastanak Leprua i šefa pariske policije. 

Povezana vest:  Važna pobeda OFK Beograda, Radu samo bod