mrkela_zreb_ep_do_17

Mrkela: Jagodina centar razvoja omladinskog fudbala
 
Direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Mitar Mkela posetio je danas Jagodinu i sa čelnicima FK Jagodina, koje je predvodio predsednik Goran Milanović, razgovarao o afirmaciji grada kao centra razvoja omladinskog fudbala.
-Mnogi klubovi u Srbiji nemaju više Omladinske škole, a Jagodina ima predstavnike u svim selekcijama, od 1994. godišta do onih najmlađih 1999. i predstavlja svetli primer kako u ovom trenutku treba da se radi – izjavio je Mrkela na konferenciji za medije.
On je čestitao Jagodincima, jer je, kako je naveo, to primer kako se kroz kvalitetan rad sa decom stvaraju igrači za naše najveće klubove, a samim tim iza reprezentaciju.
-Mi u FSS imamo ideju da neke centre afirmišemo, kao centre razvoja omladinskog fudbala, a Jagodina je u tim planovima. Pravimo dogovore da na svim nivoima u razvoju mladih selekcija počenemo da sarađujemo – rekao je Mrkela Tanjugu.
Uz razgledanje klupskih prostorija, koje je ocenio najvišom ocenom, Mrkela je u pratnji domaćina posetio i klupsku teretanu, i napomenuo da će stadion Jagodine u maju dobiti reflektore.

 

Povezana vest:  Biševac: Želeo sam promenu, srećan sam u Laciju