zvezda_grbalj
Crvena zvezda u prvoj pripremnoj utakmici protiv ekipe Grbalj slavila sa 4:0

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki je na prvoj pripremnoj utakmici tokom boravka u Budvi izveo kombinovan sastav, kroz koji je očigledno šansu želeo da ukaže većini novajlija, da bi se uverio u njihove mogućnosti već na početku priprema. Crvenu zvezdu u Radanovićima bodri više od 1500 navijača, koji su došli iz Herceg Novog, Berana, Cetinja….
Već u drugom minutu Kadu je na dodavanje Perovića, a posle duplog pasa Dimitrijevića i Perovića šutirao sa 16 metara po zemlji, ali je golman odbranio. Sedam minuta kasnije, Crvena zvezda je povela. Nakon odlične akcije po levoj strani, Mladenović je centrirao na drugu stativu, a Vešović glavom šutirao pod prečku. Već u sedećem napadu Grbalj je imao jedinu šansu u prvom poluvremenu. Đinović je šutirao sa 20 metara, ali je Kirovski bio siguran.
U 32. minutu, Zvezda je povela sa 2:0, auto-golom Simunovića. Opet je to bila akcija preko leve strane, i opet je Mladenović iskoristio svoje brzinske sposobnosti, uputio oštar centaršut po zemlji za Andriju Kaluđerovića, ali je Simunović uklizao ispred našeg centarfora i loptu zakucao u mrežu. Tri minuta kasnije, Kaluđerović je izašao sam pred golmana nakon jednog kontra napdada, ali lopta mu je pre šuta odskočila i završila iznad prečke. Slična situacija dogodila se i 5 minuta kasnije, kada je Kadu izašao sam pred golmana, ali je levom nogom šutirao takođe iznad gola.
U prvom poluvremenu je sigurno delovao štoperski tandem Krneta – Maksimović, a Mladenović je pokazao da ima izuzetne brzinske sposobnosti jer se ponovio više od 10 puta po levoj strani, a takođe je bilo vidljivo i da mnogo znači iskustvo Marka Perovića.
U drugom poluvremenu, umesto Kaluđerovića, Borha je igrao centralnog napadača. Janković je igrao na desnoj strani umesto Vešovića, levo je igrao Đuričković, a Perović je sa Dimitrijevićem činio tandem na sredini terena. Štoperi su bili Ćosić i Mihajlović, desno od njih igrao je Stojković, a levo Mladenović. Takođe, i na našem golu je izvršena zamena, pa je Vesić stao među stative umesto Kirovskog.
Već u 48. minutu Borha se izborio za jednu loptu između dvojice štopera, levom nogom je „bocnuo“ loptu špicem kopačke, ali se ona od stative odbila u gol-aut.
Ipak, u 55. minutu Borha postiže pogodak za 3:0. Posle odlične akcije Perovića i Jankovića na desnoj strani, Janković je uputio dobar centaršut i Borha je sa pet metara zakucao loptu u mrežu.
U 59. minutu, viđena je najlepša akcija na utakmici, prilikom koje je Đuričković postigao Zvezdin četvrti gol. Akcija je krenula na sredini terena od mladog Jankovića koji je proigrao Perovića u kaznenom prostoru. Iskusni vezista poslao je povratnu loptu koju je Janković preskačio, a Dimitrijević sa ivice šesnaesterca iz prve proigrao Đuričkovića, kome sa 10 metara nije bilo teško da zatrese mrežu pored istrčalog golmana, i postavi konačan rezultat utakmice.

Povezana vest:  Japan prvi put pobedio Argentinu

Stadion: Grblja
Gledalca: 1.500
Strelci: Vešović u 9. minutu, Simunović (auto-gol) u 33. minutu, Borha u 55. minutu i Đuričković u 59. minutu.
GRBALj: Radulović, Magud, Simunović, Glavan, N. Radulović, Kašćelan, Janković, Đinović, Milić, Nikolić i Jovanović.
CRVENA ZVEZDA: Kirovski, Radulovic, Krneta, Maksimović, Mladenović, Mijailović, Dimitrijević, Kadu, Vešović, Perović, Kaluđerović.

PHOTO: FK CRVENA ZVEZDA