Zoran Loncar_pripreme_ofk

Legenda Zoran Lončar ponovo u OFK Beogradu
 
Prošlo je skoro deset godina, a pozitivna slika i dalje stoji. Zoran Lončar, legenda OFK Beograda vratio se u svoj klub, na mesto uspeha i preuzeo selekciju kadeta OFK Beogada.
-Zadovoljstvo je uvek raditi sa decom, ali moram primetiti, da ni deca nisu kao što su bila. Mislim da ranije sazrevaju i oduševljava me njihov profesionalni pristup. Medjutim preuzeo sam ekipu koja ima svoju istoriju, koja je na okupu već duže vreme i koja je selektirana od pravih stručnjaka. Jedna od jačih selekcija OFK Beograda i lakše mi je samim tim, jer ne krećemo od temelja, već osnov već postoji – prvi skenerer Zorana Lončara.
Mesta za nadogradnju svakako ima: – Najviše bih voleo da sve znaju. Samnom u timu je i Peca Divić i zajedno radimo da im poboljšamo neke karakterne osobine. Učimo ih da igraju fudbal, da kvalitetno rade i da budu bolji igrači.
Ostao je Zoća upamćen po dva gola na Marakani protiv Crvene Zvezde koja je tada bila prvak Evrope, u pobedi OFK Beograda od 2:0, danas se filozofija menja: – Ako daju tri gola, znači da smo dobro uradili. Onda znamo da smo uspeli. Cilj nam je napravimo prepoznatljivu igru OFK Beograda i da napravimo prepoznatljive igrače, a iz toga će se roditi i uspeh kluba, ali i same reprezentacije  – prenosi Zoran Lončar za zvaničan sajt OFK Beograda, napominjući da je njegova ljubav prema OFK Beogradu na prvom mestu, „Pre svega pravimo igrače za OFK Beograd, a potom za reprezentaciju.“
Iskustvo je spremno da prenese znanje: – Želimo da napravimo vrhunske igrače. Ako će po generaciji izlaziti po sedam igrača, onda će klub živeti još 100 godina. Rezultat nam nije prioritet, ali ćemo uvek težiti da budemo najbolji. Ostaje samo da vidimo, kakva je razlika u odnosu na moju generaciju, mi smo se igrali fudbala, a današnji mladići igraju fudbal.

 

Povezana vest:  Čelsi rutinski do bodova u Stouku