marko_pantelic_sa_zastavomFudbaleri Srbije ubedljivi protiv Alžira

 

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Alžiru istoimenu domaću ekipu sa 3:0, u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Golove na utakmici, koja je odigrana na rasprodatom stadionu „Peti jul“, postigli su Marko Pantelić u 16. minutu, Zdravko Kuzmanović u 55. i Zoran Tošić u 65. minutu.

Fudbaleri Alžira su bolje počeli utakmicu i već u 4. minutu napravili prvu šansu. Abdelkader Gezal je prošao po desnoj strani pored Aleksandra Lukovića i ušao u šesnaesterac, ali nije dobro šutnuo i lopta je prošla pored gola Vladimira Stojkovića.

Povezana vest:  Ronaldo: Ferdinand je pokušao da me vrati u Junajted

Alžirci su posle toga nastavili sa agresivnom igraom, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Srbije.

Posle prve ozbiljnije šanse, Srbija je povela. Milan Jovanović je prošao po levoj strani i centrirao do Pantelića, golman Lune Gaui je loše procenio situaciju i lopta je došla do napadača Ajaksa, kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Jovanović je u prvom poluvremenu prodorima sa leve strane zadavao mnogo problema domaćim igračima, koji su u 28. minutu imali dobru šansu da izjednače. Karim Matmur je izbio ispred gola Srbije, ali je Stojković odlično intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Povezana vest:  Veliki dugovi Zvezde i Partizana

Posle četiri minuta Pantelić je mogao da poveća prednost, ali je golman Alžira odbranio njegov šut.

U 55. minutu Tošić je iz slobodnog udaraca iskosa sa leve strane sa oko 35 metara ubacio loptu u šesnaesterac, domaći igrači se nisu dobro snašli, lopta je došla do Kuzmanovića u šesnaestercu koji je snažnim udarcem savladao domaćeg golmana.

U sledećem napadu Alžir je mogao do gola, Gezal je šutirao, ali je Stojković dobro odbranio, da bi posle dva minuta golman Srbije ponovo sačuvao svoj gol posle udarca Matmura, koji je glavom pokušao da ga savlada.

Povezana vest:  Turska ulaže skoro milijardu evra u organizovanje EP

Fudbaleri Srbije su zatim zaigrali nešto angažovanije u napadu, Tošić je u 62. minutu dobro pobegao odbrambenim igračima, ali je šutirao pored gola, da bi posle dva minuta, ipak, postigao pogodak. Radosav Petrović centrirao je do Kuzmanovića, a on je dodao do Tošića, kome nije bilo teško da zatrese mrežu domaćih.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika za gol, a selektori su pružili priliku igračima sa klupe. Golman Vojvodine Željko Brkić debitovao je za nacionalni tim, pošto je u 80. minutu zamenio zapaženog Stojkovića.