prosinecki_plaza_trening_cg

PRIPREME ZVEZDE

Robert Prosinečki: Proleće je novi početak

 

Slatko se nasmejao Robert Prosinečki kada je poslednjeg dana boravka u Budvi sumirao urađeno u prisustvu predstavnika medija i dobio pitanje vezano za Zvezdinu prolećnu rasterećenost u šampionatu s obzirom da je razlika čak minus 10 bodova.

– Ne postoji rasterećenost u Crvenoj zvezdi – kroz osmeh je odgovorio Robi i nastavio – Tenzija je uvek tu. Optimizam je obaveza i zaštitni znak svih Zvezdinih navijača i svih nas koji radimo u klubu. Obavezu imamo svi prema milionima navijača koji ne prestaju da nas bodre i podržavaju, a četiri godine nismo prvaci. To nema nijedan klub na svetu. Zato je Zvezda velika. Mora da se veruje, stalno se veruje, u pobedu, u dobru igru, u pojedinca, u tim, u dobar potez… Razlika je ogromna naravno, tu nema laži i foliranja ali mi ćemo igrati najbolje što znamo. Želeli smo i večitog rivala u Kupu jer nam to polufinale može doneti mirnoću i samopouzdanje. Zato sam se i obradovao kad smo dobili Partizan. Neka proleće bude neki novi početak za novu ekipu, drugačiju renoviranu.

Povezana vest:  SP ULAZNICE, U prodaji još 200.000 ulaznica

Prosinečki ističe da oseća veliku odgovornost s obzirom da je prelazni rok radio i kao šef stručnog štaba i kao sportski direktor.

– Naravno da mi je odgovornost veća, ali bila bi velika i da nisam bio neka vrsta sportskog direktora. Uvek je odgovornost velika. Svih. Od predsednika do ekonoma. Stojim iza prelaznog roka koji je urađen. Ipak, to ništa ne znači bez dobrog rada i kvaliteta. Verujem da će ova ekipa praviti razliku i na svakom meču dati maksimum, a to je najvažnije za Zvezdin dres.

O Zvezdinoj težini Robi kaže:

– Zvezda je najlepši klub na svetu kad se pobeđuje i ide dobro. Osmesi, aplauzi, milioni navijača oko tebe… Bajka. Kad nema rezultata pritisak je ogroman, e onda nije lako, ali kad uđe u krv, gotovo je, sve može da se istrpi… Klub je ogroman, armija navijača je iza njega i zato uvek kažem da novim igračima neće biti lako. Ne uklapaš se samo fubalski nego u svakom smislu.

Povezana vest:  Severna Koreja ne dozvoljava ženskom timu put u Tokio

Prosinečki ističe da je Crvena zvezda uradila u Budvi sve što je isplanirano.

– Imali smo odlične uslove. Hvala FK Grbalj na pomoći oko organizacije priprema, kao i hotelu „Splendid“. Malo nam je bio problem sa terenom u Petrovcu i sa nenormalnim vetrom na meču u Golubovcima ali sve ostalo je super. Ostvareni rezultati su potpuno nebitni već isključivo voljni momenat na tim utakmicama. Ekipa nam sto odsto treba kad počne šampionat. Mnogo je novih igrača koji se uklapaju i prilagođavaju na novi, veliki klub. Bitan deo posla ćemo imati u Turskoj gde nas čeka uigravanje i pet, šest mečeva. Tamo će biti potpuno drugačije od rada u Budvi.

Povezana vest:  Maksi Rodriges: Di Mariju nisu cenili u Realu

Prosinečki će do 1. februara odrediti spisak za Antaliju.

– Biće kraći spisak. Sada imamo 29 igrača. Ima onih koji se spremaju za odlazak, možda odu i do polsaka u Antaliju ili pođu sa nama dole, videćemo… Takođe, doneću odluku o Asamoi.

Smer uigravanja u Antaliji se neće menjati. Prosinečki zna šta će tražiti od svojih igrača.

– Hoću pas igru, hoću hitrinu i najvažnije moramo da popravimo efikasnost. Stvaramo puno prilika ali ne koristimo ih. Takođe, moramo da popravimo prekid igru, mislim da smo to već rešili i naravno pobednički mentalitet. On je suština svakog sporta i uspeha u njemu.

O centralnim napadačima ukratko.

– Borha će sada više igrati bliže golu, doveden je i Kasalica zbog efikasnosti. Ne zaboravljam ni Andriju Kaluđerovića. Nije otišao, igrač je Zvezde, videćemo koliko može da nam pomogne.