mancester_slavlje_2011

Junajted stigao Siti na vrhu tabele Premijer lige

 

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su večeras na svom terenu Stouk sa 2:0 u utakmici 23. Kola prvenstva Engleske i tako se izjednačili na vodećoj poziciji sa gradskim rivalom Sitijem, koji je poražen u gostima kod Evertona sa 1:0. Tandem iz Mančestera sada ima po 54 boda, a treći je Totenehem sa 49.

Pobedu Junajtedu doneli su Havijer Ernandez, golom iz penala u 38. minutu i Dimitar Berbatov koji je bio precizan u 53. Jedini gol u Liverpulu, za Everton je postigao Daren Gibson, bivši igrač Mančester junajteda, u 60. minutu utakmice.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Zvezda izgubila od Slovana

Totehnem je sa 3:1 na svom terenu bio bolji od Vigana. Dvostruki strelac za domaći tim, u 29. i 64. minutu bio je Geret Bejl, dok je drugi gol postigao Luka Modrić u 34. Počasni gol za goste dao je Džejms Mekartur u 81. minutu.

Totenhem se sa nova tri boda udaljio na tabeli od četvrtoplasiranog Čelsija, koji je večeras igrao 1:1 na gostovanju kod Svonsija. Domaćin je vodio od 40. minuta golom Skota Sinklera, a izjednačio je Nil Tejlor autogolom u trećem minutu sudijske nadoknade utakmice.

Povezana vest:  EURO 2012, Lista asistenata na EP

Liverpul je sa 3:0 pobedio domaći Vulverhempton, a drugi gol u sezoni postigao je skupo plaćeni napadač Endi Kerol. On je bio strelac vodećeg pogotka u 53. minutu. Posle njega mrežu domaćeg tima pogodili su Kreg Belami u 61. i Dirk Kojt u 78. minutu. Dvostruki asistent za Liverpul, kod prvog i trećeg gola, bio je Čarli Adam. Ostali mečevi 23. kola Premijer lige igraće se sutra.

Povezana vest:  Odigrano 16. kolo Sosijete Ženeral Zlatne lige, Telus i Vojvodina šampioni po grupama