moreira_par_vs_pjunik

Moreira: Izabrao sam Vojvodinu zbog visokih ambicija

 

Najveće pojačanje fudbalera Vojvodine u zimskom prelaznom roku Almami Moreira na današnjoj promociji u Novom Sadu izjavio je da je došao da osvaja trofeje. Nekadašnji igrač Partizana uveren je da posle titula u crno-belom dresu može isto da uradi sa Vojvodinom.

-Mnogi su me pitali zbog čega sam se opredelio baš za Vojvodinu, ujedno me ubeđujući da sam doneo lošu odluku. Na to sam im odgovorio da je Vojvodina veliki klub koji ima visoke ambicije – rekao je Moreira, koji je sa Vojvodinom potpisao ugovor na dve godine, uz opciju produžetka na još jednu.

Povezana vest:  LAV ZLATNA LIGA, Osveta danasovaca!

Bivši ljubimac navijača Partizana rekao je da je Vojvodina jedini klub u Srbiji u kome je mogao da nastavi karijeru.

-Verujem da ću sve one koji su me odgovarali od prelaska u Vojvodinu naterati da mi se izvine – istakao je Moreira na izuzetno posećenoj konferenciji za novinare održanoj u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

Povezana vest:  Falko: Imamo kvalitet za prolaz

Na pitanje šta očekuje od predstojeće polusezone Moreira je rekao.

-Borba za trofej u kupu je izvesna, ali smatram da imamo pravo da razmišljamo i o tituli – poručio je Moreira.

Sportski direktor Novosađana Miodrag Pantelić rekao je da se od Moreire očekuje da se vrlo brzo nametne kao lider tima.

-On je bio želja svih nas u rukovodstvu. Imali smo problema sa realizacijom transfera zbog njegovog ugovora sa kineskim Dalijenom i zato smo ga čekali ovoliko dugo – rekao je Pantelić.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica drugog kola i tabela

Vojvodina se posle prvog dela šampionata Srbije nalazi na trećem mestu sa 12 bodova manje od lidera Partizana, dok će se u polufinalu kupa sastati sa Borcem iz Čačka i favorit je za plasman u finale, koje će se 16. maja odigrati u Novom Sadu.