prosinecki_TRENING-05.02

Filip Janković Robijeva podrška mi znači
 
Turbulentni dani su definitivno iza njega. Karakter koji je Filip Janković pokazao nakon svih novinskih natpisa i kuloarskih „naklapanja“ uverava nas da će u godinama koje dolaze biti jedan od stubova Zvezdine igre. Zrelo i odmereno posmatra novonastalu situaciju. Ne želi da preskače stepenike koji su pred njim, već polako korak po korak jer zna da samo tako može postati veliko fudbalko ime.
– Mogu i moram da se fokusiram isključivo na teren jer znam da je on jedino merilo mojih kvaliteta. Uspešno sam eliminisao sve spoljašnje faktore koji su me prethodnih dana pratili i remetili mi moju posevećenost fudbalu. Te stvari me uopšte ne dotiču, one su daleka prošlost – zrelo je sagledao situaciju mladi Janković.
Fića je u prijateljskim mečevima protiv Vintertura u Žiline dobio svoju priliku. Na najbolji način je iskoristio ukazano poverenje ali dodaje da mu je drago što i pored dva remija ekipa na terenu deluje veoma kvalitetno.
– Za tri dana u Antaliji smo odigrali dve kontrolne utakmice. Mnogo smo trčali i na taj način sprovodili šefove zamisli u delo. Takođe, borbenost je bila na zavidnom nivou, a tehničke finese će doći same po sebi jer imamo još mnogo vremena kako bismo se na najbolji mogući način spremili za početak prolećnog dela šampionata.
O svojoj budućoj ulozi u timu ne razmišlja previše…
– Na utakmicama i trenizima pružam svoj maksimum. Drago mi je što polako počinjem da se uklapam u ekipu. Dobijam sve više šanse pre svega zahvaljujući napornom radu na svakom treningu. Trudim se da se nametnem i očekujem važnu ulogu u Zvezdinoj ekipi tokom predstojećeg perioda – istakao je Filip, a onda još jednom naglasio značaj Roberta Prosinečkog u njegovom fudbalskom razvoju.
– Robijeva podrška mi mnogo znači. Svaki razgovor sa njim je značajan za mladog igrača, a naročito za mene. Na utakmicama mi pomaže da igram daleko opuštenije i skoncentrisanije. Verujte, to mi je sad najvažnije!

 

Povezana vest:  Okružno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Gerera