FK Crvena zvezda danas proslavio 65. rođendan

logo_crvena_zvezdaJedan od ukupno 21 šampiona Evrope u fudbalu danas slavi 65. rođendan. Fudbalski klub Crvena zvezda sa ponosom može da istakne da je najtrofejniji na ovim prostorima i da je postigao uspeh koji, verovatno, dugo, dugo nikom neće poći za rukom, ne samo u Srbiji- prvak Starog kontinenta.
Tog 4.marta, prvu utakmicu u istoriji fudbaleri Crvene zvezde odigrali su protiv ekipe Prvog bataljona Druge brigade KNOJ-a i slavili ubedljivu pobedu – 3:0. Kuriozitet je da su navijači – borci golove pozdravljali pucnjavom iz pušaka i izrešetali već oštećenu krovnu konstrukciju zapadne tribine.
Utakmica je odigrana na igralištu „Studenta“, pred 3.000 gledalaca. Crvena zvezda je igrala u sastavu: Golubičić (Popadić), Stanković, Filipović, Ćirić, Jovanović „Minda“, P. Veličković, Šapinac (Stokić), Spasojević, Tomašević, Pečenčić i Horvatović. Strelac istorijskog, prvog gola, bio je Kosta Tomašević.
Te 1945. naše sportsko društvo osnovalo je još sedam sekcija među kojima je bila i košarkaška. Kao i pre 65. godina i danas smo svi jedna velika familija.

Povezana vest:  Šamak najavio siguran odlazak iz Bordoa na kraju sezone