FK_Partizan_logo
Bogićević: Spreman sam da pomognem Partizanu

Jedan od najuspešnijih srpskih privrednika Miroslav Bogićević rekao je danas da je spreman da se kandiduje za predsednika Partizana jer misli da može da stabilizuje situaciju u tom fudbalskom klubu.
-Definitivno sam doneo odluku, hoću da pomognem Partizanu. Radi se o mojoj, ali i želji mojih prijatelja iz Partizana. Važno je da Partizan bude još bolji. Bitno je da klub ima stabilne finansije. Ako postanem predsednik, prvi zadatak će mi biti pronalaženje glavnog sponzora. Verujem da to mogu da uradim zahvaljujući poznanstvima i autoritetom u poslovnom svetu – rekao je Bogićević.
Turbulencije u Partizanu počele su krajem prošle godine, kada se aktuelni predsednik Dragan Ðurić sukobio sa sportskim direktorom Mladenom Krstajićem i trenerom Aleksandrom Stanojevićem.
Epilog tog sukoba bili su otkazi pomenutom dvojcu i dolazak Izraelca Avrama Granta za trenera kluba.
-Stalno pratim šta se dešava u Partizanu, u poslednjih mesec i po dana to sam radio još intenzivnije. Mogu da stabilizujem situaciju u klubu, verujem da je dobrodošao svako ko je dobronameran. Takođe, potrebni su nam svi bivši igrači, ne vidim zašto i oni ne bi bili u klubu ako mogu da pomognu – istakao je Bogićević.
Rukovodstvo crno-belih zakazalo je redovnu skupštinu kluba za 20. februar. Bilo je spekulacija da bi na njoj moglo da se glasa i o poverenju aktuelnim čelnicima ili da se zakaže nova, izborna skupština.
-Moj plan nije bio da sad remetim redovnu skupštinu, uostalom, malo je vremena do 20. februara. Hoću da ljudima koji vode klub i članovima skupštine izložim svoj plan, pa da vidimo da li ćemo da krenemo u tu priču ili ćemo da je ostavimo – zaključio je Bogićević.
Pored Stanojevića i Krstajića, članovi Upravnog odbora Partizana smenili su i Nenada Bjekovića sa mesta savetnika predsednika crno-belih.
Miroslav Bogićević vlasnik je koncerna „Farmakom MB“ iz Šapca, koji objedinjuje devet zasebnih preduzeća i posluje u tri industrijske grane: poljoprivredi, metaloprerađivačkoj industriji i rudarstvu.
Crno-beli su jesenji deo šampiona Srbije završili na prvom mestu sa 10 bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde. U prvom kolu prolećenog dela takmičenja, koje se igra 3. marta, gostuju Novom Pazaru.

Povezana vest:  Bajern otvara sezonu protiv Volfsburga, Borusija - Bajer