smederevo_navijaci_partizan

Navijači i sportisti čiste sneg u Smederevu

 

Akcija čišćenja, ali i odnošenja snega nastavlja se u Smederevu i danas, na praznik, zbog najave novih padavina i uz veliki broj dobrovoljaca, rekao je jutros Tanjugu potpredsednik Štaba zimske službe Zoran Cvišić.

Na čišćenju snega, na 20-tak lokacija, u poslednja 24 časa, radilo je više od 120 Smederevaca. Pored radnika javnih komunalnih preduzeća, sve je više dobrovoljaca, poput policijskih službenika, ali i sportista i pripadnika navijačke grupe “Ultra Semendria”.

Povezana vest:  Fifa uvećala naknadu za klubove koji puštaju igrače na SP

-Došli smo zato što volimo svoj grad, da pokažemo građanima Smedereva da mi nismo onakvi kakvima nas zamišljaju – rekao je predstavnik navijačke grupe “Ultra Semendria”, Bojan Beljić.

Beljić je u programu lokalne TV Smederevo izjavio da je nekoliko desetina njihovih pristalica “uzelo lopate u ruke”, kako bi rasčistili trotoare i tako pomogli deci i starijima da se lakše kreću.

Povezana vest:  Lipi bi mogao da bude novi trener Marselja

-Čistićemo i sutra i prekosutra ako treba, da što više pomognemo svom gradu – naglasio je Beljić i pozvao građane da se pridruže akciji čišćenja snega.

-Pored cišćenja ulica prvog, drugog i trećeg prioriteta, akcenat se stavlja na pročišćavanje trotoara, kako bi što više deonica odradili pre najavljenoih novih padavina – rekao je Cvišić.

Povezana vest:  Borusija Dortmund će prodati najviše godišnjih ulaznica

On je naglasio da je prijatno iznenađenje jučerašnji veliki broj dobrovoljaca i dodao da su za danas svoje učešće u akciji čišćenja najavili i sportisti iz više smederevskih klubova. Grad je dodatno obezbedio 400 tona mazuta, za danonocćno snabdevanje toplotnom energijom gotovo 5.000 korisnika daljinskog grejanja u Smederevu.