FUDBALSKA-LOPTA

Pejovićeve optužbe stigle do Evropskog parlamenta

 

Generalni sekretar Unije profesionalnih fudbalera (FIFPro) Teo van Segelen izjavio je da je obavestio predstavnike Evropskog parlamenta o istrazi koju je FSS pokrenuo protiv Dragiše Pejovića zbog tvrdnji da se u Srbiji nameštaju utakmice.

-Igrač je sada žrtva. Fudbalski savez treba da se ozbiljno bavi zloupotrebama u srpskom fudbalu, jer ima mnogo problema. Igrači nisu plaćeni, igrači su zlostavljani i prinuđeni da sarađuju u nameštanju utakmica. To je ono sa čime mora da se pozabavi srpska federacija – rekao je Van Segelen.

Povezana vest:  Nesta operisan

FIFpro je o istrazi koju je FSS pokrenuo protiv Pejovića obavestio i Eminu Bozkurt, člana Evropskog parlamenta.

-Veoma sam zadovoljan reakcijom gospođe Bozkurt, koja nam je rekla da će u neposrednom kontaktu obavesti čelnike FSS da će Evropski parlament pokrenuti istragu – istakao je Segelen.

Pejović je prošle nedelje na konferenciji za novinare, koju su u Briselu organizovali Sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) izjavio da je kao igrač Borca iz Čačka igrao nameštene utakmice. Kao konkretan primer naveo je meč protiv Partizana iz 2004. godine koji su crno-beli dobili sa 1:0 i optužio direktora Borca Slobodana Ilića da je vršio pritisak na njega uoči utakmice.

Povezana vest:  Đoković: Nadal i dalje među jakim favoritima

Nakon toga Disciplinska komisija FSS pokrenula je danas postupak protiv Pejovića i podnela krivičnu prijavu nadležnom tužiocu zbog njegovih izjava u medijima.