robinj0_acm_ls_ars

LIGA ŠAMPIONA

Milan naneo Arsenalu najteži poraz u evrokupovima

 

Fudbaleri Milana napravili su večeras ogroman korak ka četvrtfinalu Lige šampiona, pošto su na svom stadionu ubedljivo savladali londonski Arsenal sa 4:0 u prvom meču osmine finala. Ovaj meč bio je i oproštaj legende „tobdžija“ Tjerija Anrija od dresa Arsenala, pošto mu se večeras završava pozajmica i vraća se u ekipu Njujorka, a Milan se na najbolji način revanširao londoskom timu za poraz u osmini finala pre četiri godine.

Povezana vest:  Fudbaleri AEK-a bojkotuju Božićnu proslavu zbog dugova

Navijači Arsenala zauvek će pamtiti ovu utakmicu, pošto se radi o najubedljivijem porazu njihovog tima u evropskim kupovima. Sjajnu partiju pružio je Brazilac Robinjo koji je dva puta zatresao mrežu potpuno dezorijentisanih gostiju iz severnog Londona, a velike probleme Arsenalu zadavao je i Zlatan Ibrahimović.

Ipak, prvi veliki aplauz na utakmici dobio je Kevin Prins Boateng koji je u 15. minutu sjajnim udarcem pod prečku doneo vođstvo domaćinu i dokazao da je majstor za atraktivne golove. Usledila su dva gola Robinja, prvo u 38. minutu udarcem glavom, a zatim u 49. veoma preciznim šutem sa ivice kaznenog prostora.

Povezana vest:  Sivić: Ništa nije gotovo, pred nama težak zadatak

Konačan rezultat postavio je Ibrahimović iz penala u 79. minutu, a prethodno ga je u kaznenom prostoru oborio Johan Ðuru.  Napad Arsenala, predvođen najboljim strelcem tima Robijem van Persijem bio je potpuno odsečen, a rosoneri su mogli da ostvare još ubedljiviju pobedu jer su konstantno šutirali na protivnički gol iz svih pozicija.

Rezultati i strelci u večerašnjim utakmicama:

Povezana vest:  Partizan u Ivanjici, Zvezda gostuje Voždovcu

Zenit – Benfika 3:2 (Širokov 27, 88, Semak 71 – Pereira 20, Kardozo 87)

Milan – Arsenal 4:0 (Boateng 15, Robinjo 38, 49, Ibrahimović 79. penal)