Alex-Ferguson_2

Ferguson: Želim da igramo finale Evropske lige!

 

Trener Mančester Junajteda Aleks Ferguson, posle noćne more u Ligi šampiona i ispadanja od Bazela, ističe kako je i osvajanje Evropske lige značajno. Junajted večeras protiv Ajaksa igra prvu utakmicu 1/16 finala Evropske lige u Amsterdamu.

-To je turnir koji ćemo takođe pokušati da osvojimo. Želim da igramo u finalu u Bukureštu, baš kao što to žele i navijači – rekao je Ferguson za britanski tabloid The Sun, dodajući kako nikog neće potceniti.

Povezana vest:  Gomez zbog povrede propušta utakmicu protiv Austrije

Ajaks možda ima problema u nacionalnom prvenstvu, ali Ferguson zna da se ne radi o bezazlenoj ekipi.

-Moramo poštovati sve naše protivnike, imali smo tu lekciju u Bazelu ove sezone. Osim toga, poštujem istoriju koju ima Ajaks – poručio je Ferguson.

Napadač Vejn Runi je takođe optimista pred meč, ali se nada kako će proći bolje nego poslednji put kada je igrao na Amsterdam Areni za Junajted. On je isključen na turniru tokom pripremnog perioda 2006. kad je laktom udario Pepea iz Porta. Dobio je tri utakmice suspenzije na početku iduće sezone.

Povezana vest:  Mudrinski srušio Nišlije u 95. minutu

-Bio je to kontroverzan crveni karton koji nisam zaslužio. Prošlo je puno vremena. Uživam u fudbalu, a moj tim je u dobroj formi, imali smo neke teške utakmice, ali smo i dalje na dobrom putu. Nadam se da ćemo nastaviti dobre igre – poručio je napadač Crvenih đavola.