aleks_ferguson_11

Ferguson: Teško je objasniti koliko Skols znači timu

 

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da je teško objasniti koliko Pol Skols znači njegovoj ekipi.

-On je počeo veoma naporno da trenira nekoliko meseci pre nego što je došao kod mene i kazao da je napravio grešku. Vratio se svež i pun entuzijazma. Teško je opisati šta on znači timu, kakav red uvodi – rekao je Ferguson engleskim medijima.

Povezana vest:  Mladen Krstajić: Pozivam Ðurića na televizijski duel

Skols ima 37 godina, a penzionisao se iz fudbala na kraju prošle sezone. On se, ipak, 8. januara ove godine vratio u tim.

-Odlučio je da se penzioniše da ne bi otišao iz kluba, jer se približavao 37. godini života, a veznom fudbaleru tih godina je jako teško. Bio sam savršeno iskren sa njim jer je to bilo zbog budućnosti kluba. Kada je rešio da se vrati bio sam oduševljen – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  Partizan bez Nemanje Tomića u Ivanjici?

Trener Junajteda je ocenio da Skols znači njegovoj ekipi, koliko Ćavi Ernandes znači španskoj Barseloni.

-Kada mi pričamo o Skolsu, to je kao kada Barselona priča o Ćaviju. Pred kraj prošle sezone sam mu rekao da može da odigra još 25 do 30 utakmica, a on mi je odgovorio da mu to nije dovoljno“, ocenio je Ferguson.

Povezana vest:  Dani Alveš želi da ostane u Barseloni

Mančester junajted nije uspeo da se plasira u osminu finala Lige šampiona, pa će se takmičiti u Ligi Evropa, gde se u šesnaestini finala sastaje sa holandskim Ajaksom.