Romario prelazi u političare 

romarioZvanično najbolji fudbaler sveta iz 1994. godine, bivši reprezentativac Brazila Romario, odlučio je da sa fudbalskog pređe na politički teren. 
Osvajač titule prvaka sveta na Mondijalu 1994. godine u Sedinjenim Američkim Državama, najavio je da će na parlamentarnim izborima u oktobru ove godine pokušati da izbori mesto u Kongresu na listi Socijalističke partije Brazila. 
-Ne trebaju mi ni slava ni novac, već samo želi da pomognem siromašnoj deci. Ako budem izabran, posvetiću se isključivo tome – rekao je Romario, koji je prošle godine završio karijeru kao četrdesettrogodišnjak u klubu Amerika. 
Romario je karijeru počeo u Vasko da Gami 1985. godine, a od 1988. do 1993. za PSV Ajndhoven je odigrao 109 utakmica i postigao 98 golova. Naredne dve sezone proveo je u Barseloni, za koju je u 46 utakmica postigao 34 pogotka. 
Dres sa nacionalnim grbom nosio je 70 puta i postigao 55 golova, a bio je najbolji igrač i strelac Svetskog kupa 1994, kada je Brazil u finalu pobedio Italiju posle izvođenja jedanaesteraca.

Povezana vest:  Dijego Forlan se povukao iz reprezentacije Urugvaja