Chelsea_slavlje

LIGA ŠAMPIONA

Napoli dočekuje Čelsi, Real gostuje u Moskvi

 

Fudbaleri italijanskog Napolija dočekaće sutra engleski Čelsi u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Napoli igra u dobroj formi jer u poslednja dva kola zabeležio dve pobede u prvenstvu i izbio na šesto mesto, dok je Čelsi u problemima pošto pet mečeva nema trijumf, među kojima je i remi u kupu sa drugoligašem Birmingemom.

Meč na stadionu San Paolo počinje u 20.45. Italijanski tim sa klupe neće predvoditi trener Valter Macari pošto je suspendovan jer je na meču protiv Viljareala u grupnoj fazi takmičenja dobio crveni karton.

Povezana vest:  Murinjo: Hvala navijačima Reala

-Možda je paradoks, ali njihovi problemi u ovom trenutku u engleskim takmičenjima nama mogu predstavljati dodatnu prepreku – rekao je Macari koga će na meču protiv Čelsija zameniti pomoćnik Nikolo Frustalupi.

Napoli u evropskim takmičenjima na domaćem terenu nije izgubio 16 godina, a Čelsi se deveti put uzastopno plasirao u drugu fazu Lige šampiona. Čelsi ima problema u odbrani, pošto se očekuje da kapiten Džon Teri i levi bek Ešli Kol zbog povreda neće biti u timu, ali se trener ekipe iz Londona Andre Viljaš Boaš nada da će oni biti spremni.

Povezana vest:  Rodžers: Ne dovodimo Balotelija

U Napoliju su svi igrači zdravi, osim defanzivca Uga Kampanjara koji ima problema sa listom i na poziciji štopera će ga najverovatnije zameniti Đanluka Grava. U drugom sutrašnjem meču CSKA u 18.00 u Moksvi dočekuje Real iz Madrida, a dva tima se do sada nikada nisu sastala u zvaničnoj utakmici.

Moskovljani imaju prednost domaćeg terena koja se ogleda u niskoj temperaturi. Prema prognozama ona će biti nekoliko stepeni ispod nule u glavnom gradu Rusije.

Povezana vest:  Vlasnici: Mančester Junajted nije na prodaju

Real u španskom prvenstvu ima 10 bodova prednosti nad drugoplasiranom Barselonom i ima velike šanse da osvoji prvu titulu posle četiri sezone. Španski tim je u poslednjih 30 utakmica u svim takmičenjima pobedio u 27, a u svakom meču je postigao bar jedan gol.

CSKA nije odigrao zvaničnu utakmicu od sedmog decembra prošle godine, kada su u poslednjem meču Grupe B Lige šampiona u gostima pobedili italijanski Inter i plasirali se u osminu finala. Revanš mečevi odigraće se 14. marta.