vladimir_petrovic_trenercz_fudJELEN SUPER LIGA

Treneri Zvezde i Rada najavljuju veliku borbu

 

Trener Rada Marko Nikolić rekao je danas da je u predstojećem duelu Crvena zvezda favorit, ali da će njegovi fudbaleri borbenom igrom pokušati da iznenade lidera Jelen Super lige.

Fudbaleri Rada u nedelju od 14 sati na Banjici igraju protiv Crvene zvezde, utakmicu 17. kola Jelen Super lige Srbije.

-Mali gradski derbi uvek ima specifičnu draž i rivalitet, iako ne može da se meri sa ‘večitim derbijem’. Imamo mladu i perspektivnu ekipu, koja iz utakmice u utakmicu dobija na kvalitetu. Zvezda je favorit, ima dobrog trenera i najboljeg golmana u dosadašnjem toku prvenstva – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Trener „građevinara“ rekao je da će njegovi igrači ući borbeno u duel sa crveno-belima i da bi bio zadovoljan postignutim golom, pošto Zvezda teško prima golove.

Povezana vest:  DR Kongo uz Tunis ide u četvrtfinale Kupa afričkih nacija

-Niko nema pravo da nam oduzme nadu, borbenom igrom ćemo pokušati da dođemo do dobrog rezultata. Zvezda je lider prvenstva, igra agresivno u odbrani i teško prima golove. Bio bih zadovoljan i jednim postignutim golom, koji bi nam mogao doneti bod ili tri – rekao je on.

Nikolić je posebno pohvalio napadača Rada Andriju Kaluđerovića, ali i dodao da je njegova ekipa zasluženo izgubila u prošlom kolu u Smederevu.

-Kaluđerović je izbio na treće mesto liste strelaca, a igra u timu koji je pretposlednji na tabeli. On je dobar napadač. Zasluženo smo izgubili u Smedervu, nismo se snašli na teškom terenu, ali u nedelju nas čeka novi meč – dodao je on i pozvao navijače da dođu na stadion, jer je, kako je rekao, Rad jedina ekipa koja na utakmicama protiv Crvene zvezde i Partizana ima prednost domaćeg terena.

Povezana vest:  Esijen mora da pauzira šest meseci zbog povrede

Nastup Miloša Dimitrijevića na utakmici protiv Zvezde neizvestan je zbog povrede, dok će Aleksandar Petrović biti u kombinaciji za tim.

Trener Crvene zvezde Vladimir Petrović rekao je da će u nedelju pobediti tim koji se bude snašao na teškom terenu na Banjici.

-Rad ima mladu, poletnu i ambicioznu ekipu sa mladim trenerom, a ko se bude bolje snašao na teškom terenu pobediće. Znamo šta oni žele, a svi znaju naše ambicije. Rad je dobro počeo meč u Smederevu, ali je izgubio zbog neiskustva – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Nikolić se i zvanično vratio u Rad

Petrović nema problema sa sastavom tima, a u kombinaciji za tim će biti i oporavljeni Aval Isah.

Golman crveno-belih Saša Stamenković rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali da ipak veruje u pobedu.

-Čeka nas teško gostovanje na Banjici, Rad ima mlad tim željan dokazivanja. Mi ćemo se potruditi da im ne pođe za rukom da nam otkunu bod, kao što se to desilo prošle sezone. Šteta što stadion ne može da primi više navijača – rekao je Stamenković.

Navijači Zvezde dobiće 500 karata za nedeljnu utakmicu, a ulaznice koštaju 300 dinara.

Zvezda je prva na tabaeli sa 43 boda, dok je Rad pretposlednji sa 15 osvojenih bodova.