FUDBALSKA-LOPTAPobeda OFK Beograda za kraj priprema

Romantičari su u poslednjoj, možda i najjačoj proveri na pripremama savladali ekipu Dinama iz Moskve. OFK Beograd – Dinamo 2:0

Strelci Simić u 43 i Aleksić u 50 minutu.

Stadion SC Cornelia Diamond.

Vreme odlično za igru.

Gledalaca 200.

Sudija Vječeslav Banari iz Moldavije

OFK Beograd: Lukač, Petković, Vasiljević, Kecojević, Rodić, Nikolić, Sindjić, Simić, Mijić, Osmanagić, Purović.

Na klupi su još: Matek, Gašić, Marković, Planić, Milenović, Raičević, Jelić, Žeravica, Kolarević, Aleksić, Popović

Dinamo Moskva: Frolov, Šitov, Fernandez, Rikov, Sergejev, Džudžak, Nehaičik, Jusupov, Sapeta, Soloviev, Sobelov, Smolov

Odlični uslovi za igru, kako se samo poželeti može. Utakmica koja je privukla najviše pažnje do sada, ali i najviše i gledalaca. Beogradski beli i moskovski plavi su istrčali na teren i dugo se vodila priča o ispitivanju snaga. Igralo se celo prvo poluvreme na sredini terena, a vredan pomena je jedino detalj u kome je Milan Purović centarfor OFK Beograda dobio žuti karton, nakon prigovora zbog nedosuđenog jedanaesterca u 15 minutu.

Povezana vest:  Božović: Jesmo najbolji ali nismo superiorni

OFK Beograd je taktički dobro odigrao. Ipak uvod u gol priču kreće u 40 minutu. Sjajan volej je uhvatio Nemanja Nikolić sa 25 metara, ali su Rusi imali sreće, jer je lopta prošla malo iznad prečke. No na tome se nije stalo. Nikolić je posle kratkog dodavanja sa Mijićem na sredini terena, uputio loptu u kazneni prostor Dinama, a na pravom mestu se našao Purović, koji nesebično spušta loptu glavom ka Simiću, koji iz prve šutira sa šesnaest metara i dovodi OFK Beograd u vođstvo.

Povezana vest:  FK Čelsi i adidas predstavili novu opremu za sezonu2014/15. - "Zauvek plavo"

Drugo poluvreme je bilo po igri drugačije od prethodnog, ali rezultatski identično. Aleksić i Popović su u medjuvremnu ušli u igru i napravili malu pometnju u odbrani Dinama. To je i urodilo plodom u 50 minuti, kada je Alkesić izašao sam pred gol Donama i rutisnski sproveo loptu u mrežu.

Od tog trenutka naš tim je malo spustio gas i Dinamo je preuzeo inicijativu. Odbrana je uspevala sve da zaustavi, ali OFK Beograd je pretio preko kontra napada. Dinamo je u periodu od 59 minuta do 74 pokušavao ozbiljnije da ugrozi gol Lukača, ali prvo Smolov u tri navrata, te Džudžak nisu uspevali da zaprete Romantičarima.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Trofej Lige Evrope ide u Španiju

OFK Beograd srećniji izlazi iz meča sa bratskim klubom. Beogradski superligaš se polako oprašta od Antalije i okreće se novim obavezama. Ekspedicija je do nedelje u Turskoj, kada se vraća za Beograd. Prvenstvo počinje 03.03., a prvu utakmicu OFK Beograd igra protiv Hajduka u Kuli.