franc_bekenbauer

Bekenbauer predlaže nova pravila za bolji imidž fudbala

 

Legendarni nemački fudbaler I član stručnog panela FIFA Franc Bekenbauer rekao je danas da bi igrači posle utakmice trebalo da se rukuju na sredini terena pre nego što krenu ka svlačionicama. Stručni panel FIFA želi da popravi imidž igre a rukovanje fudbalera doprinelo bi tom cilju.

Povezana vest:  Milošević: Meč takmičarski važan,sutra sve u znaku Saše

-Bila bi to bolja slika ukoliko bi igarči zajedno napustili teren bez odbijanja da čestitaju jedni drugima – kazao je Bekenbauer.

Ponašanje igrača pre i posle meča dobilo je na pažnji javnosti kada je fudbaler Liverpula Luis Suarez odbio da se rukuje sa igračem Mančester junajteda Patrisom Evrom. Suarez je suspendovan osam mečeva zbog vređanja na rasnoj osnovi Evre na meču između dva kluba prošle jeseni. Pred početak utakmice istih rivala 11. februara Suarez nije želeo da pruži ruku igraču Mančestera što je pokrenulo polemike u javnosti.

Povezana vest:  Zidan: Pre ili posle i ja ću biti trener

Legendarni Nemac rekao je da takve scene jednostavno „moraju prestati“. Da bi se to postiglo Bekenbauer je ocenio da FIFA treba da podseti igrače i trenere na fer-plej pravila a potom ih upozori i na posledice ukoliko se ona ne poštuju.