pripreme_crna_gora_2012 (1)

Crvena zvezda pobedila ukrajinski Krivbaš sa 5:4

 

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas u Antaliji ukrajinskog prvoligaša Krivbaš iz Krivoj Roga sa 5:4 (3:1), na završetku priprema za nastavak sezone. Crveni-beli su zasluženo slavili u krajnje neobičnoj utakmici, koju je obeležio četvorostruki strelac Darko Lazović. Ekipa trenera Roberta Prosinečkog vodila je sa 3:0, potom gubila sa 4:3, ali je na kraju ipak došla do pobede zahvaljujući danas nezaustavljivom Lazoviću.

Bila je ovo odlična provera i ohrabrujuća igra Beograđana pred start drugog dela sezone i susret sa subotičkim Spartakom 3. marta na Marakani. Crvena zvezda je protiv petoplasiranog tima ukrajinskog prvenstva potpuno dominirala u prvom poluvremenu, kada je stekla prednost od 3:1.

Povezana vest:  Gazprom objavio početak četvrte sezone međunarodnog projekta "Fudbal za prijateljstvo"

Igralo se obostrano angažovano, povremeno su sevale i „varnice“, ali onim što je ekipa ukupno prikazala Prosinečki bi mogao da bude zadovoljan. Drugi deo susreta doneo je lošije izdanje, što su Ukrajinci kaznili i preokrenuli rezultat, međutim, briljantni Lazović je „anulirao“ greške i oscilacije u tom delu susreta, pa je Crvena zvezda na kraju ipak pobedom okončala pripreme u Turskoj.

Povezana vest:  FA sledeće sezone isprobava privremena isključenja

Strelci su bili Lazović u 5, 15, 68 i 88. i Milivojević u 25. za Crvenu zvezdu, a Bartulovič u 45. Lisjenko u 46, Ešlinek u 53. i Antonov u 55. minutu za Krivbaš.

Crvena zvezda: Bajković (Vesić), Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović (od 77. Petković), Mijailović, Milivojević (od 55. Kadu), Evandro, Lazović, Milunović (od 60. Perović), Borha.

Krivbašs: Štanko, Vasiljev, Serdok, Fedorov, Fedorčuk, Valejev, Ešlinek, Kostjušin, Bartulovič, Jusenko, Antonov.

-Zaista čudna utakmica. Odlično smo ušli u meč i igrali sjajno, poveli sa 3:0, kontrolisali utakmicu i imali još nekoliko odličnih prilika. Nisam ni pomislio da može da nam se desi onakvih 12 minuta u kojima smo primili četiri gola računajući i onaj u 45. minuta – izjavio je posle meča Prosinečki.

Povezana vest:  Venger: Nerealno je očekivati da Arsenal osvoji titulu

-U tim trenucima naša koncetracija i postavka na terenu je zaista bila očajna. Ipak, pribrali smo se, vratili se potpuno u utakmicu i na kraju i pobedili. Ima ovde prostora za dublju analizu, ali to ću ostaviti za svlačionicu – poručio je trener crveno-belih.