Alessandro_Matri 

Juventus izvukao bod u Milanu
 
Fudbaleri Milana i Juventusa večeras su u velikom italijanskom derbiju odigrali nerešeno 1:1 na San Siru u 25. kolu Serije A i nastavili trku u dvoje za titulu prvaka.
Juve je tako i posle jednog od najtežih gostovanja uspeo da ostane jedini neporaženi tim u ligi, a prvoplasirani Milan je zadržao bod prednosti, uz utakmicu više od Stare dame.
Rosoneri imaju razloga da budu ljuti na glavnog sudiju Paula Taljaventa i linijskog arbitra Roberta Romanjoli koji nisu priznali pogodak Milanu u 25. minutu, kada je Sali Muntari glavom poslao loptu barem pola metra preko gol-linije.
Prethodno je Milan došao u vođstvo u 15. minutu golom Antonija Noćerina, koji je presekao dodavanje Leonarda Bonućija i udarcem sa distance, uz odbitak od leđa pomenutog defanzivca Juventusa, zatresao mrežu.
Trener Milana Masimilijano Alegri nakon toga kao da je naredio igračima da brane vođstvo, a gosti su ovakvu postavku iskoristili u završnici, pošto je rezervista Alesandro Matri u 83. minutu savladao golmana domaćih.
Juventus je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je Arturo Vidal u 89. minutu zaradio crveni karton.
Rezultati i strelci u večerašnjim mečevima:
Ðenova – Parma 2:2 (Palasio 79, 90 – Gobi 6, Flokari 53)
Milan – Juventus 1:1 (Noćerino 15 – Matri 84)
Sutra igraju:
Atalanta – Roma, Kaljari – Leće, Katanija – Novara, Kjevo – Chezena, Sijena – Palermo, Bolonja – Udineze, Lacio – Fiorentina, Napoli – Inter.
Tabela: Milan 51, Juventus 50, Udineze 42, Lacio 42, Roma 38, Napoli 37, Inter 36, Palermo 34, itd.

 

Povezana vest:  Anćeloti: Kaka želi novi početak, a Zidan je velika inspiracija