michael_platini_1

Platini: Nemačka je jedan od favorita na EP
 
Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini izjavio je danas da je reprezentacija Nemačke najbolji evropski tim i u ovom trenutku jedan od favorita za osvajanje predstojećeg prvenstva Evrope u Ukrajini i Poljskoj.
-Nemačka trenutno ima najbolji tim u Evropi. Mladi su i kreativni, nisu izgubili nijedan meč u kvalifikacijama i uz aktuelne šampione, selekciju Španije, važe za velike favorite – rekao je Platini.
Platini je dodao da Francuskoj nedostaju kvalitetni igrači, kao što su napadač Reala Karim Benzema i prvotimac Bajerna Frank Riberi.
Prvi čovek UEFA istakao je da nije pristalica uvođenja u fudbalu „sokolovog oka“ (čelendž) i pregledanje snimka spornih situacija.
-Fudbal je najpopularniji sport na svetu zbog pravila koja su jednostavna i upotrebljiva svuda. Uvek je bolje koristiti ljude, koji mogu da procene situaciju, nego instalirati komplikovanu tehnologiju – objasnio je Platini.
Evropkso prvenstvo u Ukrjini i Poljskoj počinje 8. juna, a Nemačka se nalazi u B grupi zajedno sa Portugalijom, Holandijom i Danskom, dok se Francuska takmiči u D grupi zajedno sa Ukrajinom, Švedskom i Engleskom.

 

Povezana vest:  Engleska: Tamnoputi treneri bez posla zbog rasizma