Steven_Gerrard_Liverpool_Carling

Džerard:Imam pomešana osećanja, krivo mi je zbog Entonija
 
Fudbaler Liverpula Stiven Džerard rekao je večeras posle pobede nad Kardifom nakon penala i osvajanja engleskog Liga kupa da nije potpuno oduševljen jer je njegov rođak Entoni promašio ključni jedanaesterac za protivničku ekipu.
-Imam pomešana osećanja. Očigledno sam oduševljen jer smo osvojili Liga kup, prvenstveno zbog naših navijača, ali saosećam sa Entonijem i Kardifom. Nije bitno šta ću da mu kažem, on će jednostavno biti potišten – rekao je kapiten Liverpula posle meča.
Trener Liverpula Keni Dalgliš kazao je njegova ekipa nije na baš lep način stigla do trofeja.
-Ovo nije lep način da se osvoji kup, ali mi smo ga uzeli – kratko je prokomentarisao Dalgliš.
Holanđanin Dirk Kojt ušao je u igru u pred kraj prvog produžetka I pet minuta kasnije doveo svoj tim u prednost, koju Liverpul ipak nije sačuvao do kraja jer je u 118. Ben Tarner izjednačio na 2:2.
-Ovo je ono zbog čega sam došao u Liverpul. Sjajan je osećaj osvojiti prvi trofej sa klubom. Nadam se da ćemo do kraja sezone osvojiti još neki – rekao je Holanđanin.
Liverpul u četvrtfinalu FA kupa igra protiv Stouka, a u prvenstvu Engleske nalazi se na sedmom mestu sa 39 bodova, čak 24 manje od vodećeg Mančester sitija.
Trener Kardifa, koji se takmiči u drugom rangu engleskog fudbala Čempionšipu, Malki Maki istakao je da je ponosan na svoje igrače.
-U produžecima, način na koji smo se vratili… Tako sam ponosan na svoje igrače. Za većinu njih ovo je prvi put da su na ovako bitnom mestu. Veoma su mladi, emocije prosto prolaze kroz njih – rekao je trener Kardifa.
Liverpul je danas osvojio prvi trofej od 2006. godine, kada je trijumfovao u FA kupu.

 

Povezana vest:  Milovanović: Voždovac kvalitetan, ali možemo do pobede