Ćurčić: Ne moramo da blistamo, ali moramo da se borimo

 

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Radovradovan_curcic_trener_1an Ćurčić izjavio je danas da u prijateljskom meču protiv Jermenije ne očekuje blistavu igru svojih izabranika, ali da će tražiti maksimalnu borbenost. Ćurčić ima mnogo problema kada je u pitanju sastav tima, jer će tek večeras na Kipar doputovati igrači koji su u nedelju imali klupske obaveze – Subotić, Nastasić, Ninkov, Basta, Jovanović, Ðuričić, Sulejmani.

Povezana vest:  Vardar ispao, prošli Slavija, CSKA, APOEL

-Nema dileme, tim će diktirati stanje igrača. Nezgodno jeste, ali nećemo kukati, žaliti se, tražiti alibi, jer reprezentacija Srbije uvek mora da igra na rezultat, da se trudi i tako će biti i ovog puta. Ne očekujem da blistamo, jer ima dosta novih, mladih igrača, ali trčanje, agresivnost i kompaktnost u igri možemo i moramo da demonstriramo – rekao je Ćurčić na konferenciji za medije u hotelu „Meridijen“ u Limasolu.

Povezana vest:  Inter ponudio 25 miliona evra za Barbosu

On je iskoristio priliku i da obrazloži odluku da umesto povređenog Dejana Lekića pozove Stefana Šćepovića.

– S obzirom na ranije povrede Pantelića, Žigića i Mrđe spremali smo alternativu za situaciju u kojoj smo se, nažalost, našli zbog Lekićevog preloma ruke. Sa selektorom mlade reprezentacije Jankovićem, ranije smo dogovorili opciju da ako opet u napadu budemo imali problem, naknadno pozovemo Šćepovića. On je bio planiran, posebno zbog opredeljenja da na Kipru šansu dobiju mladi igrači, koji treba da pokažu da li su budućnost našeg fudbala – poručio je Ćurčić.

Povezana vest:  Barselona pobedila Malagu i vratila se na čelo tabele

Utakmica Srbija – Jermenija igra se sutra od 15 časova u Limasolu, a dan kasnije u Larnaki sledi duel sa domaćinom Kiprom.