loran_blan

Blan: Daleko smo od Španije, Nemačke i Holandije

 

Selektor reprezentacije Francuske Loran Blan rekao je danas da je igra njegovih fudbalera znatno lošija u odnosu na selekcije Španije, Nemačke i Holandije.

-Potrebno je dosta vremena da se uspostavi određeni način igre. Igra reprezentacije Francuske je znatno manje razvijenija od one koju forsira Španija, Nemačka i Holandija, to je sigurno – rekao je Blan.

Povezana vest:  Nikolić nezadovoljan igrom u prvom poluvremenu

Francuska se u sredu sastaje sa Nemačkom u prijateljskom meču.

-Veoma sam srećan što ćemo igrati protiv Nemačke, uvek je dobro sastati se sa velikom fudbalskom nacijom. Njihova igra se bazira na brzini i prodornosti i oni uvek žele da dominiraju na terenu. Za nas će to biti veliki taktički izazov – kazao je selektor Francuske.

Blan je ocenio da pojedini reprezentativci Francuske bolje igre pružaju za klubove u kojima nastupaju nego u nacionalnom timu.

Povezana vest:  Ivica Dragutinović: EURO 2012. je naš novi cilj!

-Mi imamo igrače koji nisu u stanju da formu iz klubova nastave i u reprezentaciji. Francuskim fudbalerima fali karakter i iskustvo u veznom redu. Fali nam dosta igrača, ali moramo da se snađemo sa onim čime raspolažemo – kazao je on.

Francuska, ipak, nije poražena u prethodnih 17 utakmica, a Blan je istakao da se nada da će se takav niz održati do Evropskog prvenstva koje se na leto održava u Poljskoj i Ukrajini.

Povezana vest:  Aston Vila nudi 11 miliona evra za Žigića i Migela

-Bilo bi dobro da sa velikim nizom bez poraza odemo na Evropsko prvenstvo jer bi nam to ulilo određenu dozu samopouzdanja. Međutim, najvažnije je biti jak na samom šampionatu – zaključio je Blan.

Francuska se nalazi u Grupi D na Evropskom prvenstvu sa Engleskom, Švedskom i Ukrajinom.