avram_grant_pripreme_2012

JELEN SUPER LIGA

Konačno počinje, Zvezda i Vojvodina protiv Avrama Granta

 

Posle gotovo tri meseca pauze i dugih, ali „nikad bolje odrađenih zimskih priprema“ na raznim egzotičnim destinacijama ovog vikenda nastavlja se fudbalski šampionat Srbije. U odnosu na 10. decembar prethodne godine kada je okončan prvi deo šampionata mnogo toga se promenilo, a jedino što je ostalo isto je velika, neki će reći nedostižna prednost Partizana od 10 i 12 bodova u odnosu na Crvenu zvezdu i Vojvodinu.

Međutim, upravo su crno-beli sami „krivi“ što mnogi tvrde da šampionska trka nije gotova jer je četvorostruki uzastopni šampion ove zime smenio trofejnog trenera Aleksandra Stanojevića, a na njegovo mesto postavljen je nekadašnji menadžer Čelsija Izraelac Avram Grant.

Sa novim trenerom sigurno će biti i novina u igri, ali i u sastavu Partizanovog tima, pa će ekipa koja je po imenima bez dileme najkvalitetnija u Srbiji morati da položi još nekoliko važnih testova do novog slavlja.

Povezana vest:  Adrijano srećan i ostaje u Romi

-Dolazak u Partizan je veliki izazov za mene. Uveren sam da ćemo osvojiti novu titulu, a zatim i izboriti plasman u Ligu šampiona – poručio je Grant.

Sa druge strane Topčiderskog brda, u Crvenoj zvezdi, zimski prelazni rok iskoristili su za novo renoviranje i podmlađivanje tima, pa će trener Robert Prosinečki kako je naveo „iskoristiti proleće za stvaranje budućeg šampiona“.

-Veoma sam zadovoljan timom koji imam na raspolaganju. Sve su to mladi i talentovani momci i uveren sam budući šampioni. Naravno da je prednost Partizana od deset bodova velika, ali ima još da se igra i ništa nije gotovo – rekao je Prosinečki.

Zvezda je angažovala mlade reprezentativce Luku Milivojevića i Luku Milunovića, iz užičke Slobode stigli su Nikola Maksimović i Filip Kasalica, iz Spartaka Marko Mirić, u klub su se vratili iskusni Marko Perović i Duško Tošisć, oporavio se Brazilac Vinisijus Pašeko i baš oni trebalo bi da budu najveći aduti crveno-belih u borbi za titulu, ukoliko se ukaže i najmanja šansa, a posebno za Kup.

Povezana vest:  Povećano nasilje na stadionima u Nemačkoj

A upravo završnica Kupa mogla bi da bude i najzanimljivija ovog proleća jer će se finale igrati u Novom Sadu, a gotovo je izvesno da će se za trofej boriti Vojvodina i pobednik polufinalnog duela između večitih beogradskih rivala. Novosađani su ozbiljnost u nameri da konačne osvoje neki trofej dokazali dovođenjem nekadašnjeg kapitena reprezentacije Gane Stefana Apije i bivše „desetke“ Partizana Almamija Moreire i sigurno imaju kvalitet da pobede bilo koga.

-Vreme ja da trofej ponovo stigne u Novi Sad. Naša želja je Kup, finale se igra na našem terenu i uveren sam da ćemo se radovati – rekao je trener Vojvodine Dejan Vukičević.

Povezana vest:  Krunić: Dolazi neugodan i dobar protivnik

Mnogo toga biće jasnije već posle prvog prolećnog kola u kojem Partizan gostuje u Novom Pazaru, Crvena zvezda dočekuje subotički Spartak, a Vojvodinu očekuje težak duel sa najprijatnijim iznenađenjem šampionata Radničkim. Upravo će Kragujevčani zajedno sa Slobodom, Spartakom i OFK Beogradom voditi borbu za izlazak na evro scenu, dok će svi ostali, gde su najugroženiji Borac iz Čačka i Metalac voditi brigu oko opstanka u elitnom društvu.

Parovi 15. kola: Subota: Novi Pazar – Partizan (14.00), Sloboda – Jagodina (14.00), Borac – Javor (14.00), Crvena zvezda – Spartak (17.00). Nedelja: Hajduk – OFK Beograd (14.00), Radnički Kragujevac – Vojvodina (14.00), Metalac – Rad (14.00), BSK – Smedervo (14.00).