engleska_logoENGLESKA LIGA, VESTI

Pauza za Skrtela

Liverpul će najverovatnije do kraja šampionata biti slabiji za Martina Skrtela. Slovačkom internacionalcu je stradala metatarzalna kost stopala. Operacija nije neophodna, ali menadžer Rafael Benitez neće moći da ga uvrsti u postavu pre kraja aprila. Skrtel je zadobio povredu tokom meča Lige Evrope protiv Uniree. Od početka sezone je imao važnu ulogu u odbani Liverpula. Odigrao je 29 mečeva uz jedan postignuti pogodak. Srećom po Beniteza i sve u klubu, Glen Johnson, fudbaler koji se od decembra oporavlja od povrede kolena, sve je bliži povratku u tim. 

Povezana vest:  Engleski FA pokrenuo istragu, Suarez sprema izvinjenje

Barnli plaća odštetu

Richard Eckersley je prošle sezone prešao iz Mančester junajteda u Barnli. Trofejni klub je zahtevao značajnu odštetu za usluge mladog fudbalera, pa je slučaj završio pred nadležnim organima. Fudbalski savez Engleske je naložio Barnliju da bivšim Richardovom klubu isplati obeštećenje od pola miliona funti. Iz Barnlija je saopšteno:
– Zadovoljni smo odlukom koja govori u prilog zdravom razumu. Manje ekipe obično izvlače deblji kraj u sporovima s većim. Naš stav je bio da igrač pre debija za prvu postavu vredi oko 300.000 funti. Mančester je tražio mnogo veći iznos. 

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati i tabela Primere

Sve bolji Jagielka

Everton je izgubio od Totenhema, što je udaljilo tim s Gudison parka od borbe za četvrtu poziciju. Međutim, kapiten Phil Neville je odlučio da naglasi uticaj imenjaka Jagielke. On je izjavio:
– Puno smo popravili igru kad je ušao na teren u nastavku. Veoma je glasan i pomaže nam da se bolje organizujemo. Važno je da je ponovo spreman. Našao se u postavi iako je tek u poslednjih desetak dana trenirao punim intenzitetom. To dovoljno govori o njegovom karakteru. 
Pad na deseto mesto nije obeshrabrio Nevillea. Veteran očekuje poboljšanje plasmana i najavljuje pokušaj da se i u trećoj uzastopnoj sezoni osvoji peta pozicija:
– Učinićemo sve što možemo kako bismo se probili u sam vrh tabele. Imamo dovoljno motiva, jer se borimo i za sopstvene angažmane. Garancija za ostanak u klubu nema. 

Povezana vest:  Menoti: Murinjo ide ako izgubi sledeća tri meča