NEMAČKA LIGA, VESTI

nemacka_logo copyU Štutgartu bajat Hleb

Alexander Hleb je svojevremeno bio srećan zbog činjenice da ga je Barselona, u kojoj nije uspeo u potpunosti da se afirmiše, prosledila na pozajmicu baš u Štutgart, klub za koji je ranije nastupao. Međutim, decembarski dolazak Christiana Grossa na mesto trenera, iako značajan u smislu poboljšanja rezultata, nije doneo Hlebu očekivanu minutažu. Beloruski reprezentativac je zamenjen tokom svakog od poslednjih devet mečeva u Bundesligi. Nekadašnji član Arsenala je zato uz neskrivenu ironiju izjavio:
– Moguće je da je mojim ugovorom predviđeno da na terenu ne treba da provedem više od šezdeset minuta. Očito i ekipa igra bolje kad nisam u postavi. Od problema koji imam s Grossom je nemoguće pobeći, ali ni razgovor koji smo vodili nije doneo poboljšanje. Gotovo izvesno ću napustiti klub po završetku sezone. 

Povezana vest:  Blater: Platini mi pretio zatvorom

Drugi i bez poraza

Iako Bajer još uvek nije poražen, a od prošlog vikenda je po tom kriterijumu postao i rekorder Bundeslige, Bajern je minulog vikenda preuzeo vodeću poziciju. Preveliki broj nerešenih mečeva zasenio je činjenicu da niko od ovosezonskih konkurenata nije bio uspešniji od tima iz Leverkuzena. Kapiten Manuel Friedrich razmišlja o gostovanju Nirnbergu, iako mu misli delimično okupira i remi bez golova protiv Kelna:
– Pažljivo smo analizirali greške. Tek ako ispravimo uočene propuste možemo da opravdamo velike ambicije.  
Golman Rene Adler, koji će verovatno braniti za Nemačku na Svetskom prvenstvu, dodao je:
– Igralo se korektno, ali je bilo previše faulova što nas je poremetilo. Ovoliki broj nerešenih rezultata ne može da vas ostavi na prvoj poziciji. Ipak, u sezonu smo ušli s osnovnom ambicijom da se domognemo mesta koje garantuje plasman u evropska nadmetanja. O tituli nije ni bilo govora. 

Povezana vest:  Zimonjić i Štepanek u drugom kolu Vimbldona

Hummelsu stradala vilica

Dortmund će u predstojećem periodu biti slabiji za Matsa Hummelsa. Defanzivac je osetno popravio formu u drugom delu sezone. Mnogi su najavljivali da bi mogao da se nađe na spisku putnika za Južnu Afriku. Nedugo po njegovom izlasku iz igre, Šalke je postigao pobedonosni pogodak u prošlom kolu. Tome je prethodio vazdušni duel, začinjen nespretnom intervencijom golmana Romana Weidenfellera. Čuvar mreže je umesto lopte pogodio Hummelsovu glavu, a saigraču je polomljena vilica. Od brzine Matsovog oporavka umnogom će zavisiti i rezultati Dortmunda i njegovi izgledi da se zaista nađe među učesnicima šampionata sveta. Borusija će u ovom kolu, kad igra protiv imenjaka iz Menhengladbaha, biti slabija i za Svena Bendera, kome se upalila tetiva kolena. 

Povezana vest:  UEFA čeka izveštaj da bi kaznila Arsenal