ITALIJANSKA LIGA, VESTI

italija_logoSanton veran Interu

Inter i Milan, iako su veliki gradski rivali, sve češće razmenjuju igrače. Ujedno se događa i da fudbaleri koji navijaju za jedan od ta dva kluba brane boje drugog. Da je tako, nedavno je otkrio i Mario Balotelli, napadač Intera, kome je Milan u srcu. S druge strane, Davide Santon, mladi defanzivac, tvrdi da je u životu moguće sve sem njegovog prelaska u Milan:
– Nema novca koji bi me podstakao da obučem dres gradskog rivala. Poštovanje prema Interu je dovoljno da mi slična mogućnost ni ne padne na pamet. Moji fudbalski počeci su vezani za Ravenu. U tom klubu sam sreo bivšeg trenera mlađih kategorija Intera i to me je zauvek povezalo s trofejnim timom. Od tog momenta sam činio sve kako bih jednog dana postao član Intera.

Povezana vest:  Vrba: Zadovoljan sam igrom, ali žalim za bodovima

Maccarone ostaje u Sijeni?

Sijena se nalazi opasno blizu Serije B. Tim od sigurne zone razdvaja šest bodova. Massimo Maccarone je minulog vikenda golom obezbedio tri boda na gostovanju Livornu, još jednom davljeniku, ali je situacija ostala teška. Centarfor ne zna šta mu je činiti:
– Mislim da nećemo ispasti. Ne želim ni da razmišljam o takvom scenariju. Predsednik zna da sam spreman da ostanem u klubu. Upoznat je i s mojom željom da se oprobam u timu koji bi se borio za plasman u Ligu šampiona. Samo u tom nadmetanju nisam učestvovao. Ako bude potrebe, dogovorićemo se o svim spornim pitanjima.  

Povezana vest:  Forbs: Real Madrid najbogatiji klub na svetu

Povrede koče Juventus

Svi pokušaji Juventusa da se vrati u željenu formu najčešće se završavaju neuspehom. Na nekoliko dobrih rezultata Stare dame nadoveže se niz razočaravajućih izdanja, a jedan od uzroka su i učestale povrede prvotimaca. Mnogi za igru bitni fudbaleri barem jednom tokom sezone nisu mogli da se stave na raspolaganje stručnom štabu. Ni trenutno nije bolja situacija, jer se ozledio Amauri i to tek što se probudio iz golgeterskog sna. Identičnu povredu je zaradio i golman Gianluigi Buffon. Reprezentativni čuvar mreže će pauzirati nekoliko nedelje baš kao i Brazilac. Obojicu muči butni mišić. Amauri se istakao na gostovanju Ajaksu u Ligi Evrope. Postigao je oba gola što je bilo dovoljno za trijumf Juventusa. Revanš bez pogodaka je odveo torinski tim u narednu fazu, ali je Stara dama posle te utakmice ostala uskraćena za Amaurijevu pomoć. On je napustio teren već u 15. minutu.

Povezana vest:  Nova bruka Barselone, poraz u Granadi