FRANCUSKA LIGA, VESTI

francuska_liga_logoSertic uz Bordo

Gregory Sertic, dvadesetogodišnji vezni fudbaler, ostaće u Bordou do juna 2014. Budući da je ponikao u klubu i da stručni štab ceni njegove napore, mladiću je ponuđen novi ugovor. Sertic je u dosadašnjoj karijeri odigrao 11 mečeva u Prvoj ligi, a ove sezone je dobio priliku u pet utakmica. Debitovao je krajem aprila prošle godine. Stekao je određeno iskustvo i u Ligi šampiona pošto je u grupnoj fazi dvaputa ulazio u igru s klupe. Pre njega ugovore su produžili i Henrique, David Bellion i Jussie.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Počele kvalifikacije, slavio šampion Andore

Casanova ljut na Martela

Lans je prošlog vikenda poražen na gostovanju Tuluzu. Stručni štab i fudbaleri ove ekipe su izuzetno razočarani zbog tog neuspeha. Najdalje je otišao Gervais Martel, predsednik Lansa, koji je prokomentarisao da je tim na čijem je čelu izgubio od veoma slabog protivnika. Izjava je ražestila Alaina Casanovu, trenera Tuluza. On je prokomentarisao:
– Dramatičan ton je karakterističan za tog čoveka. Bilo bi mu bolje da posveti pažnju svom klubu. Nikad ne bih dozvolio sebi da na taj način govorim o protivniku. Sigurno je da je razočaran zbog poraza, ali bi trebalo da pripazi šta priča.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, SPISAK UČESNIKA, Počinje i kup takmičenje

Povreda Mabiale

Nica je u pretprošlom kolu upisala tri boda na domaćem terenu, ali je usledio poraz od Liona koji ponovo komplikuje situaciju. Klub se grčevito bori za opstanak, a položaj dodatno otežava i povreda defanzvica Larrysa Mabiale. Nekadašnji član Pari Sen Žermena je istegao mišić koji se pripaja s ligamentima kolena. Zbog toga će pauzirati barem mesec dana.

Povezana vest:  Italija u finalu na penale, Morata junak, pa tragičar