roman_abramovich

Abramovič želi Leva ili Gvardiolu, u igri i Grant

 

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev jedan je od glavnih kandidata da na kraju sezone postane menadžer Čelsija, preneli su danas britanski mediji.  Lev se navodno u ponedljak veče sastao sa vlasnikom Čelsija Romanom Abramovičem u Ženevi, gde mu je ponuđeno da posle Evropskog prvenstva preuzme londonski klub.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Osmina finala cilj Kamerunaca

Portugalac Andre Viljaš Boaš u nedelju je dobio otkaz, a tim će do kraja sezone vodit njegov pomoćnik Roberto di Mateo. Od ostalih kandidata za klupu „plavaca“ spominju se treneri Reala i Barselone Žoze Murinjo i Pep Gvardiola.

Prema pisanju „Dejli Ekspresa“ Portugalac bi se vratio na Stamford Bridz, ali za godišnju platu od 12 miliona funti, ali i mogućnost da sa sobom dovede prvu zvezdu Reala Kristijana Ronalda.

Povezana vest:  Čeh: Možemo da izbacimo Barselonu

Sa druge strane Gvardiola je već stupio u kontakt sa čelnicima Čelsija i zbog toga odugovlači sa produžetkom saradnje sa evropskim i svetskim prvakom, prenosi „Tajms“.  U igri su još i bivši trener Liverpula Rafael Benitez, ali i trener Partizana Izraelac Avram Grant.