Maxi Pereira 6
LIGA ŠAMPIONA
Arsenal bez daha za podvig, Benfika eliminisala Zenit

Fudbaleri Milana i Benfike plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su večeras u revanš utakmicama osmine finala eliminisali ekipe Arsenala i Zenita iz Sankt Peterburga.

Milan je prošao kroz „iglene uši“, nakon što je na „Emiratima“ gubio na poluvremenu sa 3:0 i malo je nedostajalo da prokocka ogromnu prednost iz prvog meča (4:0). Arsenal je furioznom igrom prosto razbio velikog rivala i došao na korak od podviga, ali za konačan trijumf nije imao daha.

Verni navijači „tobdžija“ očekivali su u drugom delu susreta nove juriše i barem približno izdanje svojih ljubimaca, međutim, od željenog četvrtog gola i produžetaka nije bilo ništa. Strelci su zatajili, pre svih lider Van Persi, koji je prokockao dve stopostotne prilike, kada se sjajnim intervencijama istakao italijanski golman Abijati.

Povezana vest:  Holandija pobedila Mađarsku, Roben se povredio

Milan je, s druge strane, zaigrao znatno sigurnije i organizovanije, pa je u par navrata opasno zapretio preko Ibrahimovića i Robinja. Za pogodak koji bi rešio sve dileme nije bilo koncentracije i preciznosti, ali je sedmostruki prvak Evrope na kraju pretrpeo „slatki poraz“ i ostvario cilj.

Baš kao i Arsenal, daha za podvig nije imao ni Zenit. Ruski šampion je, istina, branio prednost od 3:2 iz prvog meča i u Lisabonu protiv Benfike bio mu je potreban barem remi, ali je u ovom dvomeču očigledno presudilo iskustvo.

Benfika je uz dosta sreće povela u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, da bi se u nastavku pretežno orijentisala na odbranu tog rezultata, s obzirom na dva postignuta pogotka u gostima. Trudili su se Rusi da zatresu mrežu golmana Artura Moraeša, međutim, ništa im nije išlo od ruke.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA ISTORIJAT, Brazil 1970 - najbolji mundijalski tim svih vremena

Na kraju su primili još jedan gol, ponovo u sudijskoj nadoknadi, pa su Portugalci mogli da slave prolaz među osam najboljih evropskih timova.

Srpski internacionalac u redovima Zenita Danko Lazović, iako povređen, igrao je u Lisabonu od 46. minuta, kada je zamenio Bistrova.

U timu Benfike Nemanja Matić je u 72. minutu zamenio Gaitana.

Rezultati:

Arsenal – Milan 3:0 (Koščelni 7, Rosicki 26, Van Persi 43. penal)

Prvi meč 0:4, dalje ide Milan.

Arsenal: Ščesni, Sanja, Vermalen, Koščelni, Gibs, Okslejd-Čemberlen (od 75. Šamah), Song, Rosicki, Volkot (od 84. Park), Van Persi, Žervinjo.

Povezana vest:  Staniša Mandić: Idemo korak po korak, Urugvaj sad najvažniji

Milan: Abijati, Abate, Tijago Silva, Mekses, Mesbah (od 90. Bonera), Van Bomel, Emanuelson, Noćerino, Robinjo, Ibrahimović, El Šaravi (Akvilani).

Benfika – Zenit 2:0 (Pereira 45+1, Oliveira 90+3)

Prvi meč 2:3, dalje ide Benfika.

Benfika: Artur, Emerson, Luizao, Maksi Pereira, Žardel, Havi Garsija, Bruno Sezar, Gaitan (od 72. Matić), Vicel, Kardozo (od 80. Oliveira), Rodrigo (od 62. Nolito).

Zenit: Malafejev, Anjukov (od 53. Alveš), Krišito, Lomberc, Hubočan, Širokov, Zirjanov (od 70. Fajzulin), Semak, Denisov, Bistrov (od 46. Lazović), Keržakov.

Sutra se sastaju Barselona – Bajer Leverkuzen (prvi meč 3:1) i APOEL – Olimpik Lion (0:1).