FUDBALSKA-LOPTA

Poraz Liverpula u Sanderlendu
 
Fudbaleri Liverpula doživeli su danas treći uzastopni poraz u prvenstvu Engleske, pošto su u utakmici 28. kola izgubili u gostima kod Sanderlenda sa 1:0.
Bio je to osmi poraz ove sezone za trofejni klub, koji je u 2012. godini ostvario samo jednu pobedu u Premijer ligi, kada je 31. Januara bio bolji od Vulverhemptona sa 3:0.
Tri boda Sanderlendu doneo je bivši napadač Arsenala Niklas Bendtner, golom u 56. minutu.
Sanderlend se ovom pobedom popeo na osmu poziciju, sa 37 bodova. Liverpul je sedmi sa dva boda više.
Posle poraza u prošlom kolu od Vest bromviča sa 1:0, Čelsi je danas u Londonu golom Didijea Drogbe u 68. minutu savladao Stouk. Gosti su od 25. minuta igrali bez isključenog Rikarda Fulera.
Značajnu pobedu ostvarila je ekipa Blekburna, koja je u gostima sa 2:0 pobedila direktnog rivala u borbi za opstanak – Vulverhempton.
Dvostruki strelac bio je Dejvid Hojlet u 43. i 69. minutu.
Reprezentativci Srbije Nenad Milijaš i Radosav Petrović nisu imali značajnu minutažu u ovom meču. Milijaš je igrao poslednjih 15 minuta za Vulverhempton, dok Petrović na suprotnoj strani nije ulazio u igru.
Vulverhempton je ostao pretposlednji, 19. na tabeli sa 22 boda, koliko ima i Kvins park rendžers, dok je Blekburn sada na 16. mestu sa 25  bodova.
U drugom „derbiju začelja“ Bolton je na svom terenu pobedio Kvins park rendžers sa 2:1. Strelci za domaći tim bili su Daren Pratli u 37. i Ivan Klasnić u 86. minutu, dok je gol za goste postigao Đibril Sise u 48. minutu.
Aston Vila je u Birmingemu pobedila gostujući Fulam sa 1:0, pogotkom Andreasa Vejmana u drugom minutu sudijske nadoknade.

 

Povezana vest:  Stojanović i Lepović novi igrači Jagodine