GlasgowRangers

Smanjenje plata fudbalera spas za Glazgov Rendžerse
 
Stečajni upravnik škotskog Glazgov Rendžersa Pol Klark rekao je danas da bi klub bio potpuno desetkovan da fudbaleri nisu prihvatili smanjenje plata i do 75 odsto.
-U prvom trenutku pretila je opasnost da između osam i 11 igrača ode iz kluba, ali su momci pristali na smanjenje plata. Čak i da je jedna grupa bila otpuštena kao višak, bilo bi potrebno smanjenje plata do 50 odsto. Prema najgorem mogućem scenariju, klubu je pretila opasnost da ostane i bez 20 igrača – rekao je Klark škotskim medijima.
Rendžersi su sredinom februara zbog višemilionskih dugova otišli u stečaj, a ranije ove nedelje pojavio se konzorcijum predvođen bivšim direktorom Polom Marejem koji bi mogao da spasi trofejni klub.
Klubu iz Glazgova je zbog stečaja oduzeto 10 bodova u prvenstvu, što je dovelo gradskog rivala Seltika na korak do osvajanja titule šampiona.
Pored toga, Rendžersi najverovatnije sledeće sezone neće igrati evropska takmičenja, jer do 31. marta moraju da ispune sve finansijske uslove za dobijanje licence Evropske fudbalske unije (UEFA).

 

Povezana vest:  Zvezda 9. maja gost Olimpijakosa na proslavi titule