jedA
Bolonja slavila u Rimu, Novara bolja od Udinezea

Preostale dve utakmice utakmice 27. kola fudbalskog prvenstva Italije završene su večeras velikim iznenađenjima, pošto je Bolonja slavila u Rimu protiv Lacija rezultatom 3:1, dok je pretposlednja na tabeli Novara bila bolja od Udinezea – 1:0.
Bolonja je devetom pobedom ove sezone verovatno prebrinula oko opstanka i skočila na 9. mesto Serije A, a Lacio je neočekivanim neuspehom doveo u pitanje četvrtu poziciju i plasman u Ligu šampiona pošto mu je za petama zahuktali Napoli.
Rimljani su potpuno nadigrani na Olimpijskom stadionu, jer su gosti već na poluvremenu stekli prednost od 2:0. Počasni pogodak za Lacio bio je autogol Rubina u 56, a konačan rezultat za zasluženi trijumf Bolonje postavio je Krhin samo četiri minuta kasnije.
Gostima je olakšan posao, nakon što je protivnik ostao sa devetoricom na terenu pošto su direktne crvene kartone zaradili Matuzalem u 42. i Gonsales u 58. minutu.
Udineze je nastavio sa posrtanjima i umanjio izglede za plasman u sam vrh, dok je Novara minimalnom pobedom, tek četvrtom ove sezone, sačuvala tračak nade za opstanak u eliti. Taj klub bi morao da napravi čudo, jer zaostaje punih 11 bodova za Kaljarijem, prvom ekipom iznad zone ispadanja.
Rezultati:
Novara – Udineze 1:0 (Žeda 16)
Lacio – Bolonja 1:3 (Rubin autogol 56 – Portanova 11, Dijamanti 28, Krhin 60)
Odigrano ranije danas: Milan – Leće 2:0, Atalanta – Parma 1:1, Katanija – Fiorentina 1:0, Chezena – Sijena 0:2, Ðenova – Juventus 0:0.
Odigrano juče: Palermo – Roma 0:1.
Odigrano u petak: Kjevo – Inter 0:2, Napoli – Kaljari 6:3.
Tabela: Milan 57 bodova, Juventus 53, Lacio 48, Napoli 46, Udineze 46, Roma 41, Inter 40, Katanija 38, itd.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica 12. kola i tabela