FSS_logo

FSS pokrenuo postupak protiv Partizana, Rada i Novog Pazara

 

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na današnjoj vanrednoj sednici pokrenula je postupak protiv Partizana, Rada i Novog Pazara, zbog incidenata na prvenstvenim utakmicama minulog vikenda.

Na utakmici između Rada i Novog Pazara na Banjici drugo poluvreme kasnilo je 10 minuta zbog sukoba dve navijačke grupe, gađanja kamenicima i bakljama i nacionalističkih parola, dok je posle meča između Partizana i užičke Slobode jedan navijač crno-belih ošamario Lazara Markovića. Svim akterima – sudijama, delegatima, specijalnim kontrolorima bezbednosti i samim klubovima naloženo je da u roku od 24 sata dostave dopunske izveštaje.

Povezana vest:  Uspešno obavljena doping kontrola na finalu Kupa

Kako se navodi u FSS, u tom cilju odmah je zakazana i nova sednica Disciplinske komisije, za četvrtak, 15. mart, tom biće izrečene i disciplinske mere, a na osnovu dobijenih dopunskih izveštaja aktera.

FSS podseća da je uoči starta prolećnog dela sezone uputio javni apel klubovima, u kojem se traži fer-plej duh, viteštvo, poštovanje svih učesnika igre i primerno ponašanje i da će primenjivati „nivo nulte tolerancije“, propisan od strane UEFA, za sve ružne scene primećene na fudbalskim stadionima.

Povezana vest:  Varan: Morinjo me šutirao u zadnjicu kada sam zabušavao

Tu se, pre svega, misli na zabranu iskazivanja bilo kojeg vida sportu stranih elemenata, poput ksenofobije, huliganizma, rasizma, nacionalizma i šovinizma. Iz FSS napominju da se Partizan zbog nesportskog ponašanja navijača već nalazi pod uslovnom kaznom i da je Rad u tekućoj sezoni bio novčano kažnjavan.

Istovremeno, podseća se da je Novi Pazar u jesenjem delu sezone zbog nesportskog ponašanja navijača dva puta kažnjavan opomenom, zatim je usledila novčana kazna, pa zabrana odigravanja jedne utakmice kao domaćin pred publikom i zabrana organizovanog vođenja navijača na dve utakmice koje igraju kao gosti.

Povezana vest:  Odenze otpustio trenera, pomoćnika i sportskog direktora