Stadion_Partizana

Partizanu i Radu po jedan meč bez publike

 

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) kaznila je danas Partizan i Rad po jednom utakmicom igranja na domaćem terenu bez publike, dok Novi Pazar neće smeti da vodi navijače na naredna četiri gostovanja. Pored toga, Partizan i Rad kažnjeni SU novčano sa po 500.000 evra zbog incidenata koji su se desili prošle subote.

-Klubovi imaju pravo žalbe na ovu odluku, ali ona ne odlaže izvršenje. To znači da će Partizan i Rad odraditi kazne već ovog vikenda – rekao je komesar za takmičenje Superlige Branislav Delić.

Povezana vest:  Murinjo na klupi Čelsija do 2019. godine

Partizan tako u subotu bez publike dočekati Jagodinu, a Rad će ugostiti OFK Beograd pred praznim tribinama. On je dodao da je zbog incidenta koji se dogodio juče u Novom Pazaru na utakmici sa Vojvodinom, stadion Pazaraca suspendovan do daljnjeg do donošenja odluke o ovom slučaju. Prema njegovim rečima, to se očekuje u narednih nekoliko dana.

Povezana vest:  Ronaldo: Prolazimo u finale

Delić je naveo i da je disciplinska komisija FŠ zatražila da se izvrši vanredna kontrola stadiona Rada na Banjici.

-Trebalo bi da se vidi da li ovaj stadion ispunjava uslove za dalje igranje. Proveru će izvršiti komisija za bezbednost FSS – zaključio je Delić.

Posle meča Partizan – Sloboda u subotu nekoliko navijača crno-belih preskočilo je zaštitnu ogradu i upalo na atletsku stazu kako bi se raspravili sa fudbalerima. Tom prilikom jedan od navijača fizički je napao mladog Lazara Markovića.

Povezana vest:  Manćini: Bolji smo od Junajteda

Na utakmici Rad – Novi Pazar na Banjici došlo je do međusobnog gađanja navijača dva kluba kamenjem i bakljama, zbog čega je drugo poluvreme kasnilo desetak minuta. Do incidenata je došlo i na jučerašnjem meču Novi Pazar – Vojvodina, kada su navijači domaćih „topovskim udarom“ gađali gostujućeg golmana Nemanju Supića.