robert_prosinecki_rad_cz

Prosinečki protiv BSK-a očekuje nastavak serije pobeda

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da u subotu protiv BSK-a iz Borče očekuje nastavak pobedničke serije i rast sampouzdanja kod ekipe uoči „večitog“ derbija u kupu.

-Ekipa iz Borče zabeležila je odličan rezultat na gostovanju u Čačku u prošlom kolu, odakle je donela sva tri boda, i na krilima te pobede sigurno će pokušati i nas da iznenade. Ma koliko nas važna utakmica čekala u sredu, trenutno nam je dobra igra i pobeda nad BSK-om još važnija – rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare na Marakani.

Povezana vest:  Marika i Almeida suspendovani na po tri utakmice

Hrvatski stručnjak istakao je da su crveno-beli u prvom delu šampionata izgubili dosta bodova i da više nemaju pravo na kiks u trci za naslov prvaka.

-Moramo da se privikavamo na sve, jer nemamo prava na kiks. Imali smo dosta propusta jesenas, tako da nam je sada svaka utakmica ključna. Ako se budemo borili i dobro trčali, verujem da će do izražaja doći naš kvalitet i da ćemo i posle duela sa BSK-om zadržati maksimalan učinak u ovoj polusezoni – zaključio je Prosinečki čiji tim je upisao tri uzastopne pobede u prolećnom delu šampionata.

Povezana vest:  Bijelsa novi trener Lacija

Defanzivac crveno-belih Nikola Maksimović priznao je da je zadnjoj liniji potrebno još vremena za uigravanje.

-Najvažnije je da budemo maksimalno ozbiljni i koncentrisani, da ne dozvolimo sebi da se opustimo ni na trenutak. Zadovoljan sam svojim igrama, kao i partijama čitave defanzivne linije. Potrebno nam je još malo vremena da se dodatno uigramo, jer smo Mladenović i ja novajlije, ali hvatamo ritam i bićemo vremenom sve sigurniji – rekao je Maksimović.

Povezana vest:  Prekinut meč Dinamo - Zenit

Utakmica 19. kola Superlige BSK Borča – Crvena zvezda igra se sutra od 14.30.