Roberto_Soldado_Valencia_1

Valensija razbila Atletik na San Mamesu
 
Fudbaleri Valensije savladali su večeras na gostujućem terenu ekipu Atletika Bilbao sa 3:0, u utakmici 27. kola prvenstva Španije.
Valensija je na stadionu „San Mames“ očitala lekciju domaćinu i potvrdila treću poziciju na tabeli Primere, koja vodi direktno u Ligu šampiona. Igrala je organizovano i taktički veoma mudro, a junak susreta bio je trostruki strelac, reprezentativni napadač Roberto Soldado, koji je mrežu zatresao u 41, 57. i 85. minutu iz penala.
Klub iz Baskije pokvario je utisak nakon briljantnog izdanja u osmini finala Lige Evrope, gde je na spektakularan način sa dve pobede eliminisao engleski Mančester Junajted.
Atletik je i pored poraza ostao u trci za visok plasman, pošto zaostaje samo četiri boda za Levanteom na četvrtoj poziciji Primere.
Ranije danas Majorka je kod kuće pobedila Atletiko Madrid sa 2:1, dok je Levante bio uspešniji od Viljareala – 1:0.
Od 21.30 sati igraju Real Madrid – Malaga, a sutra se sastaju Espanjol i Rasing Santander.
Odigrano u subotu: Hetafe – Sosijedad 1:0, Granada – Sporting Hihon 2:1, Rajo Valjekano – Betis 3:0, Saragosa – Osasuna 1:1, Sevilja – Barselona 0:2.
Tabela: Real Madrid 70 bodova, Barselona 63, Valensija 47, Levante 41, Malaga 40, Osasuna 39, Atletik Bilbao 37, Rajo Valjekano 37, Atletiko Madrid 36, itd.

 

Povezana vest:  Lukić: Užasnut sam ponašanjem navijača u Đenovi