Fabrice_Muamba_pad 

Zdravstveno stanje Muambe stabilno i sve bolje
 
Zdravstveno stanje životno ugroženog fudbalera Fabrisa Muambe je stabilno i sve je bolje, saopštio je njegov klub, engleski premijerligaš Bolton.
Bolton je na klupskom sajtu naveo da Muambino srce kuca bez pomoći lekova i da on pomera ruke i noge, ali da je njegovo ukupno stanje i dalje kritično.
-Predveče je prepoznao članove porodice i odgovarao na njihova pitanja. Sada je već u mogućnosti da samostalno diše, bez pomoći respiratora – potvrdio je klub zlosrećnog fudbalera, rođenog u Kongu.
Muambin prijatelj Kertis Kodrington izjavio je kako je porodici govorio „minimum reči na engleskom i francuskom jeziku, što je bolje nego ništa“. To je potvrdio i vezišta Čelsija Mikael Esjen posle posete bolnici.
Zvaničnici klinike u Londonu saopštili su da Muamba do daljeg ostaje na intenzivnoj nezi.
-On je večeras nastavio da pokazuje znake poboljšanja i trenutno je u stanju da samostalno diše, bez pomoći aspiratora. Prepoznao je članove porodice i razgovarao sa njima i to su sve pozitivni znaci napretka. Međutim, njegovo stanje i dalje je ozbiljno i naše osoblje na odeljenju intenzivne nege nastavlja da prati lečenje – stoji u saopštenju bolnice.
Dvadesettrogodišnji Muamba je u subotu na utakmici FA kupa između Totehnema i Boltona doživeo srčani udar u 41. minutu, kada je pao na travu i ostao bez svesti, a susret je zbog toga prekinut pri rezultatu 1:1.

 

Povezana vest:  Riberi: Nova taktika čini Bajern jačim