ronaldo_crni_dres

Ronaldo „najgori“ izvođač slobodnih udaraca u Evropi

 

Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo najgori je izvođač slobodnih udaraca u Evropi, iz statističkog ugla, objavio je danas magazin „El Pais“. Novinari najtiražnijeg španskog lista izračunali su da je Portugalac ove sezone izveo čak 37 slobodnjaka i nijednom nije pogodio protivničku mrežu.

Jedina uteha Ronaldu u ovoj priči koja neodoljivo podseća na onu čuvenu formulaciju da je „statistika kao bikini“ jeste podatak da mnogo bolji nije ni Lionel Mesi, koji je pogodio samo jedan od 23 udarca. Ipak, za razliku od Barselone gde slobodnjake izvode i Chavi (dva gola iz 10 pokušaja), zatim Dani Alveš, Fabregas i Inijesta, u Realu niko i ne pomišlja da traži loptu od Ronalda, iako su u Murinjovom timu recimo Kaka, Chabi Alonso ili Ozil.

Povezana vest:  Anjelka srećan što ne igra za reprezentaciju

Prema ovoj statistici trenutno najbolji izvođač slobodnih udaraca u Evropi je španski reprezentativac Santi Kazorla iz Malage, strelac četiri gola iz 21 pokušaja, od kojih je svakako najvredniji gol protiv Reala u 90. minutu minulog vikenda za 1:1.

Drugi na listi je Šveđanin iz Sanderlenda Sebastijan Larson, koji je postigao tri gola iz 10 pokušaja. Po dva gola iz slobodnjaka ove sezone postigla su samo sedmorica fudbalera (Chavi, Runi, Pedersen, Hazar, Benat, Lodi, Mikoli).

Povezana vest:  Božović: Pokazali karakter; Rašović: Protiv nekih stvari se ne može