kup_cz_par_robert (1)

POLUFINALE KUPA ZVEZDA – PARTIZAN

Hrvati o derbiju: Navijački uragan i kamilica od igre

 

Hrvatski mediji opširno danas izveštavaju sa večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana u polufinalu Kupa Srbije i sa neskrivenim zadovoljstvom konstatuju da je „njihov Robert Prosinečki“ slavio sa 2:0.

-Kad se u Beogradu igra derbi onda niko ne priča o godišnjici NATO bombardovanja, niti o izborima. Jedina tema je pitanje: Može li Robi skinuti Partizan – napisao je uoči meča izveštač „Indeksa“ sa lica mesta.

Povezana vest:  Dejvid Plat u stručnom štabu Mančester sitija

Posle utakmice u kojoj je Partizan stvarao šanse i promašivao, a Zvezda dala dva gola i jednom nogom zakoračila u finale, izveštač Indeksa se uglavnom bavio navijačima.

-Voleli Zvezdu ili ne, morate priznati da je Marakana kultni stadion, na kojem se igralo finale EP i mnoštvo velikih evropskih, ali i velikih jugoslovenskih utakmica. Tokom devedeset minuta videli smo uragan od navijanja i kamilicu od igre – zaključuje se u izveštaju.

Povezana vest:  Borjan: Pokazali smo karakter

I „Jutarnji list“ je u svom izveštaju apostrofirao bolju igru Partizana, ali u naslovu je ipak bilo nešto drugo.

„Prosinečki nadmudrio Granta, Zvezda sredila Partizan“.

Gotovo identičan naslov izabrao je tiražni list „24 sata“.

„Žuti nađačao Granta, Zvezda savladala Partizan“.

Sa druge strane „Večernji list“ kritikuje fudbalere Crvene zbog nesportskog ponašanja posle meča i pevanja pesme, slične onoj, zbog koje je pre godinu dana trener Partizana Aleksandar Stanojević bio kažnjen.

Povezana vest:  Robi Fauler karijeru nastavlja u Tajlandu

„Prosinečki u delirijumu, nesportsko slavlje igrača Zvezde“, stoji u naslovu. Revanš polufinala između Partizana i Crvene zvezde igra se 11. aprila na stadionu crno-belih.