zvezda_rad_7.mart2010 (1)JELEN SUPER LIGA

Crvena zvezda sigurna protiv Rada

 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Beogradu domaći Rad sa 2:1 i obezbedili ostanak na čelu Jelen Super lige i posle utakmica 17. kola srpskog prvenstva.

Zvezda, za koju su debitovali Miloš Trifunović i Nikola Mikić, čak je i privremeno uvećala prednost nad najbližim pratiocem Partizanom i sada ima šest bodova više od večitog rivala. Partizan, ipak, ima utakmicu manje, pošto danas dočekuje Javor.

Povezana vest:  Masimo Morati: Držimo oko na Pastoreu!

Poslednje plasirani Čukarički je na trećoj utakmici dana golovima Bojana Zavišića u 69. minutu i Miroslava Petronijevića u sudijskoj nadoknadi savladao Hajduk iz Kule sa 2:0 i osvojio važne bodove u borbi za prvoligaški status.

Mnogo važniji je, međutim, bio susret na Banjici na kome su tri boda jesenjem prvaku Crvenoj zvezdi doneli golovi odbrambenih fudbalera Milana Vilotića i Nikole Ignjatijevića.

Vilotić je u devetom minutu iskoristio ubacivanje Vladimira Bogdanovića iz slobodnog udarca i glavom smestio loptu iza leđa golmana Rada Branislava Danilovića.

Povezana vest:  Morati: Stramaćoni ostaje trener Intera

Ignjatijević, koji bio strelac jedinog gola u prošlonedeljnoj pobedi Zvezde nad Jagodinom, mrežu Rada zatresao je u 22. minutu, iako je malo verovatno da mu je to bila namera.

Levi bek Zvezde je pokušao da centrira sa leve strane, ali je loptu uputio pravo ka Daniloviću. Golman Rada je, međutim, loše procenio putanju lopte i propustio je do sopstvene mreže.

Ignjatijević je potom i skrivio penal posle koga je Rad stigao do utešnog gola, jer je kapiten Radomir Koković u sudijskoj nadoknadi bio precizan izvođač najstrože kazne.

Povezana vest:  Stanojević: Evropa nije prioritet

Ostali mečevi 17. kola igrani su juče, kada je Spartak pobedio Mladi Radnik sa 2:0 i pretekao Vojvodinu i OFK Beograd na trećem mestu na tabeli. Vojvodina je izgubila na gostovanju kod Mladog Radnika 1:3, dok je OFK Beograd izgubio u Jagodini sa 2:3.