koe_bvb_piszczek_jubel

Borusija Dortmund pregazila Keln, pobeda Štutgarta
 
Borusija iz Dormunda danas je na gostujućem terenu savladala Keln sa 6:1, dok je Štutgart kod kuće bio bolji od Nirnberga rezultatom 1:0, u preostalim utakmicama 27. kola nemačke fudbalske Bundes lige.
Aktuelni šampion je blistao u Kelnu i na uverljiv način ostvario 19. pobedu ove sezone, pa je na čelu tabele zadržao pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Bajernom iz Minhena. Reprezentativac Srbije Neven Subotić odigrao je celu utakmicu u dresu Borusije.
Keln, koji se grčevito bori za opstanak, bio je dostojan rival samo u prvom poluvremenu, ali su se favorizovani gosti razigrali u nastavku i mrežu domaćina napunili do vrha.
Štutgart je zabeležio minimalnu pobedu nad Nirnbergom i ostao u borbi za plasman na evropsku scenu. Uspehu domaće ekipe doprineo je i srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović, koji je odigrao ceo meč na „Mercedes-Benc Areni“.
 
Rezultati:
Keln – Borusija Dortmund 1:6 (Novaković 13 – Pišček 26, Kagava 47, 80, Levandovski 52, Gundogan 78, Perišić 84)
Štutgart – Nirnberg 1:0 (Kakau 78)
Odigrano juče: Bajern Minhen – Hanover 2:1, Borusija Menhengladbah – Hofenhajm 1:2, Majnc – Herta 1:3, Frajburg – Kajzerslautern 2:0, Šalke – Bajer Leverkuzen 2:0, Verder – Augsburg 1:1.
Odigrano u petak: Volfsburg – Hamburger 2:1.
 
Tabela: Borusija Dortmund 62 boda, Bajern Minhen 57, Šalke 53, Borusija Menhengladbah 51, Bajer leverkuzen 40, Vedrer 40, Štutgart 39, Hanover 38, itd.

 

Povezana vest:  Gulit: Došao sam u Terek zbog sporta, ne politike