buffon_1

Juventus dobio derbi protiv Intera

 

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Intera sa 2:0, u poslednjoj utakmici 29. kola italijanske Serije A. Veliki derbi u Torinu imao je dva različita poluvremena, a Inter je bio bolji u prvom. Stvorio je više povoljnih prilika, međutim, sve pokušaje njegovih napadača osujetio je nesavladivi reprezentativni golman Ðanluiđi Bufon.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Lion deklasirao Bordo

Domaćin je „povukao“ u nastavku i poveo preko Kaseresa u 57, da bi veteran Del Pjero nakon ulaska sa klupe zatresao mrežu u 71. minutu i obezbedio važan trijumf svom timu. Dejan Stanković je u dresu Intera odigrao celu utakmicu.

Juventus je i dalje jedini neporaženi tim u Seriji A, ali zbog 14 remija zaostaje četiri za vodećim Milanom.  Inter se 12. porazom ove sezone gotovo sigurno oprostio od borbe za plasman u Ligu šampiona pošto kao osmoplasirani ima čak 10 bodova manje od rimskog Lacija na trećem mestu.

Povezana vest:  Bez golova u duelu Marseja i Bordoa

Odigrano ranije danas: Atalanta – Bolonja 2:0, Chezena – Parma 2:2, Kjevo – Sijena 1:1, Ðenova – Fiorentina 2:2, Lacio – Kaljari 1:0, Napoli – Katanija 2:2, Novara – Leće 0:0.

Odigrano u subotu: Milan – Roma 2:1, Palermo – Udineze 1:1.

Tabela: Milan 63 boda, Juventus 59, Lacio 51, Napoli 48, Udineze 48, Roma 44, Katanija 42, Inter 41, Atalanta 37, itd.

Povezana vest:  Interu pobeda u gradskom derbiju