real_madrid_slavlje

LIGA ŠAMPIONA

APOEL pao u finišu, Čelsi sa prednošću na revanš

 

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su večeras kao gosti ekipu APOEL-a sa 3:0, a Čelsi je takođe na gostujućem terenu bio bolji od Benfike – 1:0, u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona. Praznik fudbala na Kipru protekao je u igri na jedan gol, jer je domaći APOEL pravim bunkerom pokušao da izbori povoljan rezultat protiv španskog „kraljevskog kluba“. Tim srpskog stručnjaka Ivana Jovanovića odolevao je do završnice, kada je veliki favorit konačno i ekspresno realizovao tri od nebrojenih šansi tokom celog susreta.

Povezana vest:  Agent: Ambrosini na korak od prelaska u Fiorentinu

U duelu „David protiv Golijata“ APOEL nije uputio nijedan šut u okvir Realovog gola, a nakon večerašnjih minus tri izvesno je da u revanšu nema šta da traži i da se oprašta od elitnog takmičenja, gde je ostvario pravi podvig.

Čelsi je u Lisabonu slavio minimalnu pobedu nad Benfikom i napravio krupan korak ka polufinalu. Posao ekipe srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića sigurno još nije završen, ali „plavci“ posle sjajnog rezultata imaju razloga za optimizam u revanšu.

Povezana vest:  Đukić zadovoljan pobedom protiv Javora

Rezultati:

APOEL – Real Madrid 0:3 (Benzema 74, 90, Kaka 82)

Benfika – Čelsi 0:1 (Kalu 75)

Revanš utakmice na programu su 4. aprila.

Sutra se sastaju Olimpik Marsej – Bajern Minhen i Milan – Barselona.